Vaccinarea populaţiei ar putea deveni obligatorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Proiectul de buget pe anul 2021 al Ministerului Sănătăţii, care se regăseşte în Anexa 3, pe site-ul Ministerului Finanţelor, conţine o prevedere potrivit căreia se fac demersuri pentru vaccinarea obligatorie a populaţiei.

„„Demersuri pentru adoptarea  Legii vaccinării, care va cuprinde obligativitatea vaccinării populaţiei, dar şi obligaţia autorităţilor, în primul rând a Ministerului Sănătăţii, de a desfăşura campanii de informare, de a asigura aprovizionarea cu vaccinuri, de a garanta calitatea şi siguranţa vaccinării conform standardelor europene. În cadrul legii vaccinării va fi stabilită şi obligaţia Ministerului Sănătăţii de a elabora şi aplica un plan multianual de vaccinări şi implicit, un plan multianual de achiziţii de vaccinuri”

Cu alte cuvinte, autorităţile vor adopta o lege care va obliga minsiterul să stabilească un calendar de vaccinare şi să achiziţioneze seruri.

vaccinuri MS

Legea Vaccinării a fost trimisă în Parlament în anul 2017 de către Guvernul Tudose. Ea a fost adoptat de Senat şi este în dezbatere în Camera Deputaţilor, unde s-au introdus zeci de amendamente. Acea precizare apare în proiectul de buget al Minsisterului Sănătăţii, la ”priorităţi strategice”, iar una dintre ele se referă la demersurile pentru adoptarea Legii Vaccinării, “care va cuprinde obligativitatea vaccinării populaţiei”. Tot acolo se mai precizează că legea va obliga ministerul să constituie un plan de vaccinare şi să achiziţioneze vaccinuri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite