Vacanţă în livada lui Eminescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pensiunea denumită sugestiv „Floare albastră“ şi şapte căsuţe stau la dispoziţia amatorilor de turism cultural.

Complexul turistic a fost construit în perioada 2002-2003 cu fonduri de la Ministerul Culturii şi Consiliul Judeţean, instituţii în subordinea cărora Memorialul Ipoteşti a funcţionat.

Au şi aer condiţionat
Căsuţele sunt de fapt vile de dimensiuni mai reduse, cu living, camere la parter şi mansardă, astfel încât 59 de locuri sunt disponibile numai în acestea. Dispun de aer condiţionat, duş, apă caldă şi apă rece, centrală pe GPL, iar în curtea de aproape trei hectare sunt plantaţi o mulţime de pomi fructiferi care compun astfel un decor de vis.

S-au cazat aici scriitori veniţi la Zilele Eminescu, artişti participanţi la tabere plastice, dar şi simpli turişti care preferă oaza de linişte aflată la numai zece kilometri de municipiul Botoşani.

30.000 de lei din turism cu Eminescu
„Am avut oameni din Timişoara, Arad, Baia Mare, Satu Mare, Cluj. Au participat la diverse acţiuni sau pur şi simplu ajung aici când fac turul mănăstirilor din Bucovina şi vizitează şi casa memorială a lui Eminescu”, a declarat Miluţă Jâjâie, directorul Memorialului Ipoteşti-Centrul de Studii Mihai Eminesu.

Turiştii au doar patru kilometri de mers până la „Lacul cu nuferi“ şi chiar în aceeaşi curte o biserică, casa memorială, casa ţărănească din secolul XIX „Papadopol” care tocmai se renovează, un amfiteatru în aer liber şi un alt muzeu tematic, în care sunt redate etapele vieţii poetului universal.

Afluxul de turişti se simte şi în conturile instituţiei. 30 de lei costă un pat pentru o noapte astfel încât anul trecut s-au adunat circa 30.000 de lei din închirierea camerelor la pensiune şi căsuţe.
Practic, jumătate din veniturile proprii ale instituţiei, adică banii obţinuţi în afara bugetului asigurat de Consiliul Judeţean, provin din structurile turistice.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite