Utilaje furate din Franţa, găsite în Maramureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Utilaje furate din Franţa, găsite în Maramureş
Utilaje furate din Franţa, găsite în Maramureş

Poliţiştii de frontieră cred că au de-a face cu o grupare infracţională ce se ocupă de trafic de maşini furate. După două săptămâni de cercetări, poliţiştii  maramureşeni au capturat cinci utilaje furate din străinătate.

Alte două utilaje ce au fost declarate furate din Franţa au fost descoperite ieri, la Borşa, de către poliţiştii de frontieră. Acestea ridică la cinci numărul maşinilor industriale găsite de poliţişti în decursul a două săptămâni. În baza informaţiilor pe care le deţineau, oamenii legii au extins controalele în zonele împădurite din zona Borşa - Vişeu, iar rezultatele nu s-au lăsat aşteptate.
După ce în urmă cu două zile poliţiştii au descoperit la o altitudine de 1.000 de metri un excavator, complet camuflat cu crengi de brad, ei au mai găsit, ieri, alte două utilaje de mare tonaj. Despre acestea două, autorităţile franceze au declarat că au fost furate de pe teritoriul ţării lor în cursul lunii februarie a acestui an.

Utilaje de peste 300.000 de euro

Valoarea celor două utilaje se ridică la peste 300.000 de euro, iar poliţiştii au concluzionat că au de-a face cu o grupare infracţională axată pe trafic internaţional de autovehicule furate din Franţa şi Italia. „Aceştia ştergeau sau modificau seriile de şasiu ale utilajelor, astfel încât să nu fie depistate de autorităţi. În cauză sunt cercetate mai multe persoane din zona Vişeu - Moisei - Borşa, unii dintre ei având deja dosare penale pentru complicitate la furt calificat, asociere pentru săvârşire de infracţiuni şi tăinuire”, a precizat Iulia Utan, purtătorul de cuvânt al IJPF Maramureş.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite