Ursul care a rănit doi oameni și a ucis un bătrân, localizat cu ajutorul unui elicopter cu termoviziune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un pădurar a fost atacat de urs foto:arhivă
Un pădurar a fost atacat de urs foto:arhivă

Ursul care a atacat, sâmbătă, trei persoane din Dâmboviţa, una dintre acestea pierzându-şi viaţa, a fost localizat în zona râului Ialomiţa, perimetrul fiind încercuit de către vânători, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Dâmboviţa, Raluca Florescu.

UPDATE 20.20 Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a solicitat Ministerului Administraţiei şi Internelor un elicopter cu instalaţie de termoviziune, care să survoleze zona de nord a judeţului Dâmboviţa unde trei persoane au fost atacate de urs, sâmbătă, una dintre acestea murind.

Rovana Plub a spus că aşteaptă un răspuns de la MAI în acest sens.

Ea a făcut aceste declaraţii la Buciumeni, localitatea sa natală, unde o femeie, rudă a sa, a fost atacată de urs.

Sâmbătă seară, Rovana Plumb a mers la Spitalul Judeţean din Târgovişte, unde este internată femeia, anunţând apoi că aceasta va fi transferată la un spital din Capitală.

Ulterior, Rovana Plumb a ajuns în localitatea Buciumeni, unde a stat de vorbă cu localnici care i-au relatat ce s-a întamplat, după care a plecat spre locul în care a avut loc incidentul.

Femeia atacată de urs, sâmbătă după-amiză, în satul Dealu Mare, comuna Buciumeni, judeţul Dâmboviţa, are multiple plăgi pe faţă, la gât, la picioare şi la coapse, afirmă medicii, precizând că aceasta este "conştientă şi într-o stare generală bună", scrie Mediafax.

Femeia este internată în secţia de chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte.

"Pacienta are plăgi la faţă, la gât, la picioare şi pe coapse, acolo fiind cu lipsă de piele. Este conştientă, este şocată de ceea ce i s-a întâmplat, dar este într-o stare generală bună. I-a fost făcut tratamentul pentru plăgi, i-a fost administrat vaccinul antirabic şi rămâne internată", declara directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, Carmen Marcu.

UPDATE 18.27 Ursul a coborât din nou în satul în care a atacat, informează România TV.

"Ursul a fost localizat în zona râului Ialomiţa din comuna Buciumeni, iar vânătorii au încercuit perimetrul şi l-au îndepărtat pe animal de zona în care se află case", a spus Florescu.

Reprezentantul Poliţiei Dâmboviţa a precizat că sunt trei persoane atacate de urs: bătrânul de 71 de ani care a decedat, din comuna Pietroşiţa, femeia de 57 de ani, din comuna învecinată, Buciumeni, şi un alt bărbat din zona Pucioasa.

La rândul său, primarul localităţii Pietroşiţa, Ion Dicu, spune că autorităţile locale i-au avertizat pe localnici asupra pericolului, scrie Mediafax.

"Nu am avut până acum probleme cu urşii, acum însă se apropie tot mai mult de sate. Trebuie să discutăm cu cei abilitaţi şi să vedem ce măsuri vom lua împotriva acestor urşi. Oamenii sunt foarte speriaţi. Este posibil ca ursul care a atacat-o pe femeia de 57 de ani din Buciumeni să fie acelaşi care a ucis un localnic din Dealu Frumos. Oamenilor le este foarte frică. Este o zonă populată, de-a lungul DN 71 Târgovişte-Pietroşiţa, unde sunt oameni care vând fructe de pădure la şosea, iar pericolul este mare deoarece ursul poate să intre oricând în gospodaria unui localnic", a declarat primarul localităţii Pietroşiţa.

Un bătrân de 71 de ani a murit, iar o femeie în vârstă de 57 de ani a fost rănită, după ce au fost atacate de un urs.

Incidentele au avut loc sâmbătă, într-un interval de aproximativ şase ore, în judeţul Dâmboviţa, în satul Dealu Frumos, comuna Pietroşiţa, respectiv în satul Dealu Mare, comuna Buciumeni, cele două localităţi fiind învecinate.

La scurt timp de la producerea celui de-al doilea incident, în jurul orei 16.00, Poliţia Dâmboviţa a anunţat că o a treia persoană a fost atacată de urs, fiind vorba despre un bărbat rănit uşor, care a ajuns singur la spital.

Ministerul Mediului a eliberat un mandat pentru capturarea ursului care a ucis un bărbat şi a rănit o femeie din judeţul Dâmboviţa, a anunţat Rovana Plumb, precizând că este posibil ca animalul să fie turbat.

Ministrul a spus că femeia rănită de urs în localitatea Buciumeni este rudă cu ea, spunând că speră că aceasta nu este în stare gravă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite