Asia Bibi: Marea Britanie refuză să acorde azil femeii creştine, pe fondul unor îngrijorări cu privire la „tulburări şi atacuri“

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asia Bibi

Asia Bibi, femeia creştină din Pakistan pe care 10 milioane de musulmani pakistanezi au declarat că ar fi dispuşi oricând să o asasineze, a cerut azil politic în Marea Britanie.

Doar că cererea ei a fost se pare respinsă, deoarece asta ar putea să creeze tulburări în rândul comunităţii de musulmani pakistanezi din UK – conform Huffington Post UK.

Conform lui Wilson Chowdhry, preşedinte al British Pakistani Christian Association, Guvernul Britanic se teme că venirea femeii în Marea Britanie ar putea să stârnească tulburări în rândul anumitor părţi ale comunităţii musulmane, şi, de asemenea, ar reprezenta o ameninţare de securitate la adresa ambasadelor britanice şi a civililor, care ar putea să fie atacaţi de terorişti.

Tajamal Amar, un creştin pakistanez care s-a refugiat în Marea Britanie după ce a supravieţuit în Pakistan unui atentat al unor islamişti care voiau să-l convertească, a fost atacat, de trei ori într-un an, de bărbaţi musulmani înarmaţi – în Marea Britanie.

Am venit în UK ca să scap de atacuri, şi nu mă aşteptam să mi se întâmple acelaşi lucru aici. Totuşi, această ţară e mai bună decât Pakistan, unde resentimentele împotriva minorităţilor sunt mainstream“, a declarat Amar pentru HuffingtonPostUk. Nimeni nu a fost arestat după ultimul atac asupra lui Amar, în urma căruia acesta a intrat în comă, cu leziuni pe creier.

„Susţinătorii dnei Asia Bibi din Marea Britanie au reacţionat cu îngrijorare la sugestia că femeii ar putea să i se refuze cererea de azil“, scrie şi The Telegraph.

Damian Green, Membru al Parlamentului Britanic şi fost ministru în Cabinetul Marii Britanii, care semnase o scrisoare către Guvern alături de alţi 19 Membri ai Parlamentului cerând acordarea permisiunii de a intra în ţară pentru Asia Bibi, a declarat: „Ar fi un lucru extrem de îngrijorător dacă se dovedeşte că asta au hotărât miniştrii britanici. Ar fi în mod clar un lucru inacceptabil.“  

 „Creştinii sunt, în momentul de faţă, grupul religios cel mai urât şi mai intimidat în ţările din întreaga lume, inclusiv în Europa, unde refugiaţii creştini sunt expuşi, în mod constant, la persecuţii din cauza credinţei lor“, conform unui Raport Anual al Parlamentului European cu privire la drepturile omului şi la democraţia în lume  (p. 35, punctul 146)

Aşadar, Marea Britanie nu oferă azil unei femei creştine care a fost declarată nevinovată de Curtea Supremă a Pakistanului, pentru simplul motiv prezenţa acestei femei creştine care nu a greşit nimănui cu nimic ar provoca „tulburări“ în rândul unora dintre musulmanii pakistanezi din Marea Britanie. Această ştire s-ar putea traduce în felul următor: „Deşi e victima unor persecuţii feroce iar viaţa ei atârnă de un fir de păr, nu ne putem permite să o primim pe Asia Bibi în UK, unde nu-i putem asigura securitatea. Cu toată grija noastră pentru protejarea pluralismului şi a diversităţii în societate, Statul Britanic nu se poate impune în faţa fundamentaliştilor animaţi de ură anti-creştină.

Nu spun că Marea Britanie ar fi „islamizată“, însă spun şi eu, alături de C.S. Lewis: ne facem iluzii dacă credem că Marea Britanie – şi poate întreaga noastră lume occidentală din care şi noi facem parte – mai e în vreun fel creştină.

Un update aici despre evoluţiile din Pakistan în cazul Asia Bibi. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite