UPDATE Pivniceru: "A fi magistrat nu e un privilegiu". CSM i-a dat verde să devină ministru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătoarea aşteaptă cvorumul CSM pentru a deveni ministru
Judecătoarea aşteaptă cvorumul CSM pentru a deveni ministru

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au luat act  de demisiile Monei Pivniceru. Cele două hotărâri urmează să fie publicate în Monitorul Oficial.

UPDATE 11:26 Mona Pivniceru va fi înlocuită în CSM cu judecătoarea Gabriela Bârsan, urmărită penal de DNA.

UPDATE 11:04  Victor Ponta: "Decretele de ieşire din magistratură şi de numire in funţia de ministru sunt deja scrise".

UPDATE 10:27 În urma şedinţei, Mona Pivniceru a declarat: "Eu nu am dorit să-mi schimb statul de magistrat, a fost profesia mea de bază. A fi magistrat nu este un privilegiu. Şi nu este o recompensă extraordinară pentru această calitate".

UPDATE 10:19 CSM a luat act de demisia Monei Pivniceru, iar aceasta poate fi investită acum în funcţia de ministru al Justiţiei, aşa cum a anunţat premierul Victor Ponta.

UPDATE 10:25 Preşedintele CSM, Alina Ghica a declarat că "cele două hotărări trebuie să fie înaintate Preşidenţiei, care să emită decretul de eliberare din funcţie. Etapa următoare va fi publicarea în Monitorul Oficial"

UPDATE 9:39 O parte dintre magistraţii prezenţi la şedinţă au declarat că se încearcă o tergiversare a unei decizii. "Doamna Stanciu de la Înalta Curte nu a solicitat un termen de 30 de zile pentru ca demisie să devină efectivă. Pe ordinea de zi s-a pus în mod tendenţios acest punct. Preşedinta CSM-ului face ordinea de zi. Membrii CSM nu au cunoscut această notă de ieri. Este o nouă găselniţă de luare a actului de demisie a lui Pivniceru. Sunt membri ai CSM cre fac declaraţii înjositoarea despre Mona Pivniceru. Nu este adevărat, este o mare pierdere. Doamna Pivniceru s-a realizat prin sine însăşi, au declarat doi dintzre magistraţii prezenţi la şedinţă. 

UPDATE 9:23 În timpul şedinţei, preşedintele CSM, Alina Ghica, s-a contrariat cu judecătorul Livia Stanciu când s-a adus în discuţie o amânare de 30 de zile.

În timpul şedinţei, Stanciu i-a atras atenţia Monei Pivniceru să fie atentă la decparaţii pentru că este magistrat nu politician

UPDATE 9:18 Trei dintre cei patru membri ai CSM care au lipsit ieri de la şedinţa convocată au venit, astăpzi, la Consiliu, unde este convocată din nou şedinţa Plenului, în urmă cu o zi nefiind întrunit cvorumul pentru aprobarea hotărârilor, printre care şi demisia din magistratură a Monei Pivniceru.

Ana Lăbuş, Florentina Gavadia şi Bogdan Gabor, care nu au fost miercuri la Consiliu, motivându-şi absenţa prin probleme medicale grave în familie, sunt la Consiliul Superior al Magistraturii, absentă fiind doar Georgiana Isac, care este în concediu.

În cadrul acestei şedinţe, magistraţii ar putea lua act de demisia Monei Pivniceru din CSM pentru a ocupa funcţia de ministru al Justiţiei.

Ieri, preşedintele CSM, Alina Ghica, a declarat că şedinţa plenului Consiliului s-a amânat din cauza lipsei de cvorum, în condiţiile în care mai era nevoie de participarea a doi membri CSM.

"Şedinţa plenului s-a amânat din cauza lipsei de cvorum. Nu uitaţi că funcţionăm într-o componenţă de 18 membri. Pe parcursul zilei de astăzi, în condiţiile în care condiţiile de cvorum vor fi îndeplinite, şedinţa plenului va fi reluată, în caz contrar, mâine pentru ora 9:00 a fost convocată o şedinţă a plenului CSM", a precizat Alina Ghica.

Cvorumul nu a fost constituit, deoarece patru membri CSM au absentat de la şedinţă invocând probeme de sănătate, iar un membru CSM este suspendat.

Judecătoarea Ana Lăbuş şi procurorul Florentina Gavadia au probleme medicale grave, în familie, şi Graţiana Isac se află în străinătate. Bogdan Gabor are el însuşi probleme medicale, iar George Bălan este suspendat din funcţie, fiind cercetat de procurorii anticorupţie.

Urmăreşte LIVE şedinţa CSM.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite