Melanie Phillips: Sir Roger Scruton a devenit un disident persecutat în Marea Britanie

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sir Roger Scruton a devenit un disident persecutat – în Marea Britanie, scrie jurnalista Melanie Phillips (BBC, The Guardian, The Times).

Printre publicaţiile la care colaborează Melanie Phillips se numără Jerusalem Post, un cunoscut cotidian israelian de limbă engleză, care apare la Ierusalim. Articolul este publicat pe site-ul personal, la adresa de aici.

„Dacă este un eveniment care ilustrează, la modul cel mai clar, ignoranţa vicioasă şi suicidară şi sectarismul cultural care fac ravagii, în prezent, în Marea Britanie, acesta este tratamentul nedrept la care este supus Roger Scruton.”

„Sir Roger Scruton este, foarte probabil, cel mai important filosof britanic al ultimilor ani şi unul dintre cei mai importanţi, din lumea occidentală. Şi-a dedicat viaţa şi opera pentru a apăra cauza raţiunii, a înţelegerii şi a decenţei.”

„Ca profesor de estetică, iubitor al lumii rurale şi apărător de seamă al tradiţiilor britanice, a fost numit, recent, de către guvern să conducă o nouă comisie care are ca obiectiv construirea unor locuinţe «frumoase».”

„Ca la un semnal, au venit denunţurile prompte ale lui Sir Roger Scruton pentru crime de gândire: islamofobie, homofobie, sexism, antisemitism, şi tot tacâmul!” (…)

„Dintre acestea, acuzaţia de antisemitism a oferit cea mai spectaculoasă demonstraţie a modului în care cuvintele sunt deformate ca să aibă exact înţelesul opus, pentru a mânji pe cineva care apără valorile occidentale fundamentale.”

Sir Roger Scruton explica, în fapt, cum naţionalismul a ajuns să fie, în mod greşit, privit ca toxic de către arhitecţii proiectului european, şi de ce evreii împărtăşesc această suspiciune. Departe de a promova antisemitismul, Sir Roger Scruton vorbea, în fapt, împotriva lui. Prin scoaterea din context radicală a cuvintelor sale, cei care îl acuză le-au întors pe dos înţelesul.”

„În ceea ce-l priveşte pe George Soros, care merită oprobriul public pentru numărul imens de cauze distructive social şi anti-occidentale pe care le finanţează, fantezia deja foarte suspectă că orice astfel de critică este antisemită pentru simplul fapt că el este de origine evreiască ar fi rizibilă, dacă nu ar fi revoltătoare şi sinistră.”

„Acest episod înfiorător, la fel ca multe altele de aceeaşi natură, aminteşte de distrugerea reputaţiei şi de controlul gândirii perfecţionate de comunismul sovietic. Deloc întâmplător, timp de mulţi ani Sir Roger Scruton a promovat, a ajutat şi a inspirat lupta de rezistenţă împotriva regimului a disidenţilor politici din fosta Uniune Sovietică.”

„Acum, el însuşi a devenit ţinta celor care doresc să deturneze adevărul şi raţiunea ca să-şi distrugă oponenţii politici. Mulţi dintre ei nici măcar nu îşi dau seama că asta este ceea ce fac. Iar aceasta nu este Uniunea Sovietică. Este Marea Britanie.” 

Un material aici despre campania de denigrare dusă împotriva lui Roger Scruton de Red Roar, The Onion şi de o serie de parlamentari ai Partidului Laburist din Marea Britanie. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite