Unul din trei români crede că COVID-19 a fost răspândit intenţionat pentru a pregăti implantarea populaţiei cu cipuri. 67% spun că virusul a fost creat artificial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Agora.md
FOTO Agora.md

35,7% dintre români sunt de părere că „coronavirusul a fost produs şi răspândit intenţionat pentru a se pregăti inocularea populaţiei cu cipuri prin vaccinare”, arată un sondaj realizat de către INSCOP  Research şi Verifield, în parteneriat cu Centrul de Cercetare în Comunicare şi Inovare Socială (CoRe).  Acelaşi studiu mai precizează şi că aproape două treimi dintre respondenţi cred că virusul a fost creat în laborator.

Două treimi dintre români (66.9%) cred că virusul Covid19 a fost creat artificial, în laborator. Puţin sub un sfert (23.9%) sunt de părere că virusul a apărut natural şi că nu a fost creat artificial în laborator. Procentul non-răspunsurilor este de 9.2%.

Analiza socio-demografică: Sunt de părere într-o proporţie mai ridicată decât media că virusul a apărut natural şi că nu a fost creat artificial persoanele cu studii superioare şi gulerele albe, precum şi locuitorii din regiunea Vest.

Consideră că virusul a fost creat artificial, în laborator mai ales respondenţii din categoria gulerelor gri.

Teorii ale conspiraţiei: implantarea de cipuri, efectul reţelelor 5G.

35.7% dintre cei intervievaţi îşi exprimă acordul faţă de afirmaţia „Coronavirusul a fost produs şi răspândit intenţionat pentru a se pregăti inocularea populaţiei cu cipuri prin vaccinare”. 57.8% sunt în dezacord cu afirmaţia dată, iar 6.4% nu ştiu sau nu răspund.

5g si vaccinare

Analiza socio-demografică: Împărtăşesc într-o proporţie mai ridicată decât media opinia că virusul a fost produs şi răspândit intenţionat pentru a se pregăti inocularea populaţiei cu cipuri prin vaccinare respondenţii cu studii primare şi venituri sub 1000 de lei lunar, în timp ce procentul cel mai ridicat de persoane care îşi exprimă dezacordul cu această afirmaţie se întâlneşte în rândul gulerelor gri. 

5g si vaccinare

Sunt de acord cu afirmaţia „Simptomele de coronavirus sunt legate de radiaţiile reţelelor de telefonie mobilă de tip 5G” 12.2% dintre respondenţi, în timp ce aproape trei sferturi (73.4%) îşi exprimă dezacordul. Nu ştiu sau nu răspund 12.2% dintre cei intervievaţi.

Analiza socio-demografică: Procentele cele mai ridicate de dezacord faţă de afirmaţia potrivit căreia ”Simptomele de coronavirus sunt legate de radiaţiile reţelelor de telefonie mobilă de tip 5G” se regăsesc în rândul categoriei de populaţie cu studii superioare, a persoanelor cu venituri peste 3.000 de lei, a gulerelor albe şi a locuitorilor din regiunea de Vest. 

Frecvenţa informării cu privire la vaccinarea anti-COVID19

49.7% dintre respondenţi declară că, în ultima perioadă, au urmărit zilnic ştiri legate de campania de vaccinare anti-COVID19, 24.7% afirmă că au urmărit astfel de ştiri o dată pe săptămână sau mai rar, iar 18.5% o dată la câteva zile. 6.9% spun că nu urmăresc niciodată astfel de ştiri, iar 0.3% nu ştiu sau nu răspund.

Analiza socio-demografică: Urmăresc zilnic ştiri legate de campania de vaccinare în special respondenţii peste 60 de ani, cei inactivi pasivi şi care nu au cont pe reţele sociale. Urmăresc asemenea ştiri o dată la câteva zile mai ales respondenţii cu studii superioare, o dată pe săptămână sau mai rar, în special tinerii până în 29 de ani şi locuitorii din regiunea de Vest.

Vezi şi: Trei din patru români se informează de la televizor privind vaccinarea anti-covid, iar 60% dau vina pe presă şi oficiali pentru curentul scepticismului

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite