Uniţi, îl salvăm pe Voiculescu! Şi ne ducem şi dracu’

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Abia aştept ziua de mâine! Marea zi de 10 august 2014, în care ne vom câştiga libertatea! Da, ne vom câştiga în stradă LIBERTATEA! Să se ducă naibii regimul ăsta de comunisto-securişti, care ne sugrumă vieţile! Să scăpăm odată de tortura asta, în care un turnător dovedit, un şarlatan dovedit, un mogul care ne-a făcut şi desfăcut guvern după guvern, un specialist în spălat creierele prostimii e băgat, Dumnezeule!, la puşcărie.

Hai să arătăm lumii întregi cât suntem de români! Să facem ce ştim noi mai bine şi să-l „recuperăm” pe-ntemniţatul pe nedrept Dan Voiculescu! Să bocim pe la toate ecranele, să ne sfâşiem hainele de pe noi, prin faţa camerelor 1, 2 şi 3, să strigăm „Jos ăla!” şi „Jos aia!”. Hai, că ne pricepem noi la libertate, ce dracu! Dacă nici noi, românii bravi, noi, inteligenţii planetei, noi, ăia care l-am ciuruit chiar şi pe Ceauşescu - pentru libertatea lui Iliescu, noi, ăia care am zbierat la şmecherii de prin europe şi americi să nu ne pună ei pumnu-n gură când dăm lovituri de stat, nu ne pricepem la libertate, atunci cine? Cine!?

Eu zic că putem să-l salvăm pe mogul! Hai la plimbarea libertăţii, hai că abia aştept să-i vedem noi, proştii şi laşii ăştilalţi, pe cei mai bravi din ţărişoara noastră! Vreau să le văd feţele de oameni terorizaţi de sistemul ăsta comunistoid. Vreau să mă uit în ochii lor şi să le văd suferinţa, să le văd lacrimile pentru mogulul ăl’ mare, care le-a promis libertatea.

Vreau să-i văd cum plâng după Voiculescu, victima-victimelor, care a suferit în stradă pentru sărmanii ţărişoarei. Atunci când ei, sărmanii ţărişoarei, se zvârcoleau nopţi după nopţi că n-au bani de o rată, că îşi împart bucata de pâine-n trei zile, că n-au unde munci, că le-au plecat copiii-n alte ţări. Abia aştept să-i văd pe toţi suferinzii ăştia la un loc, cum plâng de mila unui nenorocit, care şi-a turnat şi neamurile, un comunist sinistru, care a învârtit banii ţărişoarei încă din vremurile în care doar cei mai securişti dintre securişti îi învârteau, un mogul, care a minţit până în ultima lui clipă de libertate.

Ascultam ultimele cuvinte ale lui Dan Voiculescu. Ascultam şi m-a trecut un fior de silă imposibil de imaginat: „Ca sa zic aşa, eu am un mare noroc: până la 34 de ani am stat cu soţia şi cu doi copii într-o cameră de 24 de metri, cu o sufragerie de opt metri. Şi, ce-i mai interesant, WC-ul era în curte. Când ai trăit în aceste condiţii, nu cred că condiţiile de la penitenciar pot fi mai rele decât alea”. Şi-a continuat mogulul, că acolo, la răcoare, va scrie cărţi, că nu va avea stres, că va mânca la timp, că va dormi la timp. N-o să-l omoare pe el, omul învăţat cu nenorocirile vieţii, nişte ani de puşcărie primiţi de la dictator!

Îl ascultam pe mogul şi m-am gândit la poporul ăsta al nostru, la suferinţele lui crunte, la nebunii aceia minunaţi, care au murit pentru bucata asta de pământ. M-am gândit că, dacă măcar o secundă am fi în stare toţi să simţim parii luaţi pe spinare de Coposu, în 17 ani în care a fost târât în temniţele criminale, dacă măcar o clipă am şti cum e să nu-ţi pierzi minţile, să nu-ţi vinzi sufletul, atunci când toţi, dar toţi din jur îţi vor sfârşitul pentru credinţa ta în libertate, dacă am înghiţi măcar un gram din umilinţa lui, din lăturile care i se azvârleau printre gratiile celulei, poate am avea decenţă. Poate am avea dramul acela esenţial de decenţă, care ridică o adunătură de oameni la rangul de popor.

Şi m-am gândit apoi, din nou, la noi. La noi, românii. Şi-mi este teamă.

„Am suferit 13 ani în temniţă pentru un popor de idioţi. Nu suntem pierduţi ca popor. Poate Dumnezeu are milă de noi şi ne mai dă câte un picior în cur, aşa”. (Petre Ţuţea)



Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Dan Voiculescu, primul în topul foştilor demnitari condamnaţi la închisoare

Dosarul „ICA”. Dan Voiculescu a ajuns la Rahova după ce a fost condamnat la 10 ani de închisoare. Sediile Antena 3 şi Grivco, confiscate

Dan Voiculescu (67 de ani) a ajuns la Penitenciarul Rahova după ce a fost condamnat la 10 ani de închisoare. De asemenea, şi ceilalţi condamnaţi la închisoare cu executare în dosarul „ICA” au fost duşi în arest. Curtea de Apel Bucureşti a dat, vineri, sentinţa definitivă în acest caz. Cu această ocazie, judecătorii au decis să-i confişte lui Dan Voiculescu mai multe terenuri, dar şi imobilul în care se află postul Antena 3.

Sentinţă definitivă în dosarul „ICA”. Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare

Omul de 

AFACERI

image

 Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare în dosarul „ICA” în care era acuzat de spălare de 

BANI

image

. Magistraţii au decis respingerea cererii de schimbare a încadrării juridice în cazul omului de 

AFACERI

image

.

Cine este Dan Voiculescu. Cum s-a împărţit între politică şi afaceri unul dintre cei mai bogaţi români

Dan Voiculescu, fondatorul Partidul Conservator (Partidul Umanist Român în 1992), este un personaj controversat, care şi-a împărţit activitatea între 

AFACERI

image

 şi lumea politică. A fost ales senator în trei legislaturi, iar în 2013 a renunţat la viaţa politică dându-şi demisia din Parlament.

Averea familiei Voiculescu este de 120 de milioane de euro. Din declaraţia de avere: Dan Voiculescu, un pensionar cu un apartament, dar cu conturi grase

Averea familiei lui Dan Voiculescu, care a primit astăzi sentinţa în dosarul ICA, este estimată la 120 de milioane de 

EURO

image

 şi ocupă locul 24 în clasamentul „Forbes 500 Miliardari“, publicat în toamna anului trecut. Potrivit declaraţiei de avere însă, Voiculescu este un fost senator, cu o pensie lunară de 2.700 de lei, dar cu sume importante în conturi.

Ce rămâne în urma lui Dan Voiculescu: trei secvenţe de la arestarea unui mogul media

Printre jurnaliştii prezenţi la intrarea în clădirea unde se predase Dan Voiculescu, au fost şi câţiva dintre angajaţii săi. Pentru aceştia, 8 august 2014 va rămâne în istoriile personale ca o zi extrem de confuză.

Dumitru Ghiorghiu, expertul dat afară din DNA, se face scut pentru inculpatul Dan Voiculescu

Un fost expert al DNA, dat afară pentru grave abateri disciplinare a sărit în apărarea lui Dan Voiculescu în studiourile Antena 3. Dumitru Gheorgiu a fost demis din Direcţia Naţională Anticorupţie pentru că divulga date secrete din dosare mediului politic, îşi urmărea colegii şi îi înregistra pe ascuns.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite