Unde trebuiau să fie preoţii vineri seara? Nici noi nu ştim

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când vin preoţii şi bat la uşi de sărbători nu e bine că nu îi cheamă nimeni şi vor doar bani. Acum ne supărăm că nu au fost din proprie iniţiativă la Colectiv vineri seara sau după.

Observ în spaţiul public nişte reacţii contradictorii legate de preoţi (ortodocşi), biserici, BOR... Le sumarizez: 

Când vin preoţii şi bat la uşi de sărbători nu e bine că nu îi cheamă nimeni şi vor doar bani. Acum ne supărăm că nu au fost din proprie iniţiativă la Colectiv vineri seara sau după. Îl certăm pe purtatorul de cuvânt al Patriarhiei după ce spune că nimeni nu a cerut slujbă şi pe Patriarh că dă doar comunicate şi nu iese „pe teren", la fel ca preoţii care doar se roagă la biserică (din nou, cand preoţii vin „pe teren", întrebăm de ce vin când nu îi cheamă nimeni).

Din valul de postari pe tema asta, intuiesc ca, daca mergeau acolo pentru activitatile specifice meseriei de preot, s-ar fi spus ca au aparut ca un soi de ciocli care doar incurcau echipajele de prim-ajutor. Poate urmau postari de tipul "ranitii aveau nevoie de oxigen sau de resuscitare, nu de rugaciunile voastre" si ca mai bine ar sta in biserici sa se roage.

Înţeleg indignarea, dar dacă ne supărăm pe toată lumea fără discernământ nu cred că foloseşte nimănui. 

De acord ca circula multe remarci stupide (din zona ortodoxa, dar nu numai) despre „pedepse divine meritate", dar ele sunt combatute cu destula forta in argumente de preoti cu capul pe umeri.

Iar pentru toti cei care perpetueaza discursul cu pedepsele divine cazute asupra rockerilor, recomand ca, in locul raspunsurilor indignate si adeseori la fel de nocive, sa postati urmatorul citat din parintele Nicolae Steinhardt:

„Nicăieri şi niciodată nu ne-a cerut Hristos să fim proşti. Ne cheamă să fim buni, blânzi şi cinstiţi, smeriţi cu inima, dar nu tâmpiţi."
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite