Unde pot lucra studenţii pe perioada verii. Domeniile în care sunt disponibile cele mai multe joburi part-time

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii interesaţi să lucreze în perioada verii au la dispoziţie peste 1.000 de locuri de muncă, puse la dispoziţie de companii prin intermediul platformei de locuri de muncă BestJobs. Potrivit unei analize, oferta include internshipuri, joburi sezoniere şi locuri de muncă part-time, cele mai multe fiind axate pe munca de birou. Joburi numeroase se găsesc şi în vânzări, respectiv IT şi inginerie.

„Ofertele pentru munca de birou se adresează în special studenţilor pasionaţi de marketing, celor care vor să îşi dezvolte o carieră în domeniul financiar, celor care vor să afle mai multe despre domeniul administrativ şi resurse umane”, transmit cei de la BestJobs. 

În Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov, Iaşi şi Ploieşti sunt disponibile şi cele mai multe locuri de muncă. Există oferte şi pentru studenţii aflaţi pe malul mării, în special pentru joburi sezoniere în HoReCa.

„Aceste locuri de muncă vor fi ocupate de studenţi care vin în centrele universitare. Unii dintre ei rămân în perioada verii acolo şi trebuie să îşi câştige astfel existenţa. Pe de altă parte, vara au timp la dispoziţie pentru a lua contact cu piaţa muncii dacă în timpul anului merg la şcoală şi la seminarii”, a explicat, pentru „Adevărul”, consultantul în carieră Gabriel Chicioreanu. 

Potrivit acestuia, experienţa joburilor sezoniere este luată în calcul de potenţialii angajatori atunci când un student îşi trimite CV-ul. „Este esenţial să se vadă că pe perioada vacanţei a fost implicat în astfel de activităţi pentru că învaţă lucruri concrete şi intră în contact cu furnizori şi cu oameni din companii. Are de învăţat, din punct de vedere organizatoric şi îşi însuşeşte aptitudini pe care sistemul educaţional nu-l învaţă”, a completat specialistul.

Oraşul în care tinerii s-ar muta pentru un job

Cel mai recent studiu făcut de Târgul de Cariere arată că municipiul Cluj-Napoca este pe primul loc în topul preferinţelor tinerilor de a se muta într-un alt oraş pentru un loc de muncă. Concret, 46% din tineri s-ar muta aici pentru un job. Doar 17% ar fi dispuşi să se mute în Capitală pentru un loc de muncă. Clasamentul este completat de Sibiu, pe care l-ar alege 8% din tineri, de Braşov şi de Timişoara, unde s-ar muta 7,5%, respectiv 5,9%.

Cercetarea mai evidenţiază că 77% din tineri consideră că locul de muncă trebuie să fie în domeniul lor de interes, 67% doresc posibilităţi de promovare, 55% consideră un salariu mai mare drept criteriu definitoriu care i-ar determina să se reloce, iar 47% au afirmat că doresc şi locuinţă de serviciu.

De asemenea, 76% dintre respondenţi au afirmat că nu contează unde se angajează, atâta timp cât li se oferă un salariu mai mare, iar, în acelaşi timp, pentru 51% dintre cei chestionaţi este mai important prestigiul locului de muncă decât salariul.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite