Nu, nu am găsit acolo copii de bani gata, ci copiii unor oameni care au investit în ei tot ce au avut mai bun. De la muncitori la profesori, de la medici la militari, acelor părinţi li se datorează cu siguranţă mult din ceea ce sunt aceşti tineri astăzi.
 
Tinerii ăştia nu sunt însă doar copiii părinţilor lor, ci oameni care la 18-19 ani şi-au luat soarta în propriile mâini. Oameni care deja îşi cunosc propria valoare şi oameni care ştiu ce vor. Oameni care vor să facă o diferenţă! Mai mult decât orice altă generaţie, îmi pare că tinerii aceştia născuţi deja într-o lume liberă îşi doresc în mod autentic asta: să aibă un impact real asupra lumii în care trăiesc. Dincolo de orice funcţie, dincolo de orice avere.
 
Cei mai mulţi dintre studenţii de la Warwick ar vrea să se întoarcă în ţară. Şi tuturor le pasă în mod profund de România.
 
 
Mulţi studiază politică şi sunt pasionaţi de asta. Mai mult decât majoritatea adulţilor pe care i-am întâlnit, aceşti studenţi înţeleg, ştiu că politica nu ar trebui să fie despre cancanuri, meschinării ale guvernului şi diverse jocuri de putere. Politica poate face o diferenţă reală în vieţile oamenilor şi în destinul unei ţări.
 
Politica ar trebui să fie despre crearea condiţiilor pentru ca fiecare om să îşi împlininească potenţialul - ca fiecare să devină tot ce poate să devină.
 
Fiecare dintre ei - nu am nicio îndoială - îşi va crea propriul drum. În câţiva ani, vor lucra în companii şi instituţii-cheie din această lume mare, îşi vor face părinţii mândri şi îşi vor împlini potenţialul.
 
Dacă noi, în România, vom reuşi în anii care vin să creăm cadrul pentru ca măcar un sfert dintre ei să îşi împlinească potenţialul aici, în România, atunci, abia atunci vom şti că suntem pe drumul cel bun. Iar cu inteligenţa, curăţenia şi curajul lor vom scrie istoria generaţiei noastre!