Unde i-a adus criza pe săracii României - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Criza a afectat dur piaţa imobiliară clujeană
Criza a afectat dur piaţa imobiliară clujeană

Presa internă de astăzi scrie despre efectele crizei asupra persoanelor cu venituri mici din România, părerea avocatului familiei Cozma despre crima de la Veszprem sau noile tendinţe în moda americană. Printre alte subiecte, Nicolae Popa este la un pas de extrădare, iar familia din România este un hibrid tradiţie-modern.

Unde i-a adus criza pe săracii României. Aduşi în „sapă de lemn” de criza economică, tot mai mulţi români le cer autorităţilor, prin petiţii, un loc de muncă ori bani pentru hrană şi medicamente. Luna ianuarie a reprezentat apogeul ratei şomajului, înregistrată în România în ultimii şapte ani. Numărul de şomeri a ajuns la peste 740.000 (8% din numărul angajaţilor). Mai dramatic e faptul că peste 31.000 de români au ajuns şomeri într-o singură lună, din decembrie 2009 până în ianuarie 2010, după cum arată datele Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă, scrie Evenimentul Zilei.

Avocatul familiei Cozma: "Gata cu minciunile!". Helmeczy Lászlo, avocatul familiei Cozma, este convins că handbalistul român a fost atacat prin surprindere şi susţine că circumstanţeleproducerii crimei conduc la ideea unui asasinat. "Mi-a ajuns să tot ascult poveştile ţesute în jurul "cazului Cozma". Declaraţia lui Raffael Sandor, cum că el ar fi intervenit în altercaţie ca să îl ajute pe Marian Cozma este de-a dreptul incredibilă. Este inadmisibil că aceşti criminali au posibilitatea de a livra astfel de minciuni. Toţi mint când spun că sunt nevinovaţi. Dacă mai ascultăm multe declaraţii ale acestor criminali şi ale apropiaţilor lor, opinia publică din Ungaria şi România îşi va pune întrebarea, dacă nu cumva Marian Cozma s-a sinucis?", a declarat Helmeczy, citat de Jurnalul Naţional.

În modă a început oficial vremea plinuţelor. Săptămâna Modei de la New York dă ora exactă în ceea ce priveşte tendinţele sezonului următor. Actuala ediţie pune accent nu numai pe croieli, texturi, nuanţe şi stiluri, ci şi pe dimensiuni. Mai exact, pe dimensiunile manechinelor. O revelaţie subită a scurtcircuitat lumea modei: în vreme ce populaţia Americii capătă proporţii, dezvoltându-se la modul nu tocmai armonios, modelele folosite de creatori în show-urile de prezentare dau în continuare senzaţia de subnutriţie. "În vreme ce populaţia e din ce în ce mai mare, manechinele sunt tot mai mici", a sintetizat situaţia Robin Givhan, fashion editor la The Washington Post, citat de Gândul.

Nicolae Popa, la un pas de extrădare. Ministrul Justiţiei din Indonezia a semnat încă de săptămâna trecută actul de extrădare a lui Nicolae Popa, mâna dreaptă a lui Vântu în afacerea FNI, după cum au relatat pentru România liberă surse din Indonezia. O echipă judiciară va pleca în Indonezia pentru a pune la punct toate detaliile acestui caz. Potrivit legislaţiei indoneziene, actul semnat de către ministrul Justiţiei este un pas important pentru extrădare. Actul respectiv a ajuns la preşedintele indonezian, Susilo Bambang Yudhoyono,  la sfârşitul săptămânii trecute, iar semnarea hârtiei este acum o simplă formalitate.

Familia românului, un hibrid tradiţie-modern. Românii acced la valori precum egalitatea, însă percepţia generală rămâne aceea că bărbatul este capul familiei, iar femeia - şefă în bucătărie. Nevasta ascultă de bărbat pentru că, indiscutabil, el e capul familiei, copiii nu crâcnesc în faţa părinţilor, iar în casă ordinele se execută, nu se discută. Aceasta este reţeta pe baza căreia funcţiona familia tradiţională, în care ierarhia stabilea clar cine pe cine ascultă, iar rolurile erau bine delimitate şi de necontestat: bărbatul aducea cele necesare în casă, femeia vedea de gospodărie, creştea copiii şi îngrijea părinţii şi socrii bătrâni şi bolnavi împreună cu care trăiau sub acelaşi acoperiş, scrie Evenimentul Zilei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite