Unde duce lipsa educaţiei sexuale. România are cea mai tânără bunică din lume: o tânără de 23 de ani, care a devenit mamă la 12 ani

Unde duce lipsa educaţiei sexuale. România are cea mai tânără bunică din lume: o tânără de 23 de ani, care a devenit mamă la 12 ani

FOTO Adevărul

România are cea mai tânără bunică din lume: o tânără de 23 de ani, care a născut la 12 ani. Afirmaţia a fost făcută, marţi, de medicul Valeria Herdea, preşedintele Asociaţiei Române pentru Educaţie Pediatrică în Medicina de Familie (AREPMF).

Motivul pentru care s-a ajuns în această situaţie este reprezentat de lipsa educaţiei sexuale, afirmă specialista, citată de Mediafax. 
 
„Suntem pe primul loc având cea mai tânără bunică din lume, avem bunică care are 23 de ani şi care a fost mamă la 12 ani. Este îngrozitor să trăieşti aşa ceva, pentru că asta înseamnă că acea mamă a fost lipsită total de mijloace de educaţie. (...) Educaţia sexuală a copiilor este esenţial ca să fie începută în şcoli”, a arătat Herdea, potrivit sursei citate. 
 
La rândul său, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a subliniat importanţa medicilor în instituţiile de învăţământ. 
 
„Elaborarea acelui cod cu privire la sănătate, a legii cadru, acest cod va avea o componentă foarte importantă de prevenţie, apoi implicarea mai mult a medici şcolari, pentru că acum medicii şcolari, asistenţii medicali şcolari pot să se implice, având în vedere ultimele modificări legislative. Ministerul Sănătăţii doreşte ca fiecare să-şi facă treaba până la apariţia unei legi a prevenţiei, de care avem absolut nevoie”, a declarat oficialul. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: