Un val de frig va străbate România până vineri: „Temperaturile vor fi şi cu 10 grade mai mici faţă de mediile multianuale”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Miercuri precipitaţiile se vor extinde în mai multe regiuni, iar la munte va ninge.Foto: Pixabay
Miercuri precipitaţiile se vor extinde în mai multe regiuni, iar la munte va ninge.Foto: Pixabay

Meteorologii anunţă că temperaturile vor continua să scadă în următoarele zile şi vor fi cu 10 grade mai puţin faţă de valorile normale pentru această perioadă.

„Cel puţin până vineri, vom vorbi de o vreme deosebit de rece în multe zone, dar mai ales în nord-vest şi centru, unde în următoarele 2 zile vor fi temperaturi maxime de 10 grade, ceea ce înseamnă că temperaturile vor fi şi cu 10 grade mai mici faţă de mediile multianuale. O vreme deosebit de rece şi la munte. În această dimineaţă a fost lapoviţă la Bâlea, temperaturi a scăzut la -4 grade”, a declarat Mihai Huştiu, meteorolog ANM, la DIGI 24.

Miercuri precipitaţiile se vor extinde în mai multe regiuni, iar la munte va ninge.

„Mâine aşteptăm ca un sistem frontal să abordeze nord vest, iar aria precipitaţiilor să fie în extindere, deşi slabe cantitativ. La munte vor fi si ninsori sau chiar lapoviţă. Mai ales în Carpatii Meridionali, la peste 1.700 metri, vor fi ninsori şi lapoviţă şi aşteptăm să se depună un strat de zăpadă pe creste, unde şi vântul va avea rafale de 70 km/h. Vânt şi în restul ţării, dar mai slab, în est şi sud şi extremităţi de sud vest, rafale de 50 km”, a mai precizat meteorologul.

Temperaturile vor fi oscilante în următoarele două săptămâni, conform prognozei emise de meteorologi pentru perioada 20 septembrie - 3 octombrie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite