Un tânăr de 19 ani riscă să-şi piardă vederea după ce şi-a cumpărat lentile de contact de pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr de 19 ani este internat în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice din Bucureşti şi riscă să-şi piardă vederea după ce purtat lentile de contact pe care şi le-a cumpărat de pe internet.

„Pacientul este în continuare internat, are complicaţii foarte grave, încercăm să îi salvăm vederea”, a declarat profesorul Monica Pop, managerul unităţii sanitar.

Medicul a precizat că nu este primul caz de acest gen. „Atragem atenţia asupra pericolului major al achiziţionării şi folosirii medicamentelor şi dispozitivelor medicale cumpărate de pe diverse site-uri, acestea fiind de multe ori contrafacute sau nesterile”, a completat profesorul Monica Pop.

Riscurile purtării lentilelor de contact

Lentilele de contact, deşi sunt o variantă simplă de a evita purtarea ochelarilor, prezintă şi anumite riscuri. Infecţiile oculare, arsurile la nivelul ochilor, uscăciunea ochilor şi lăcrimarea excesivă sunt câteva dintre probleme semnalate de cei care poartă lentile de contact.

Pe aceeaşi temă:

Starea copilului internat la Spitalul de Oftalmologie, care urma să fie operat fără acordul părinţilor, s-a îmbunătăţit

Copilul de şapte ani, fără CNP, care a fost adus ieri la Spitalul de Oftalmologie din Bucureşti după ce s-a înţepat cu o sârmă în ochi ar putea scăpa de operaţie. Starea lui de sănătate s-a ameliorat în urma tratamentului medicamentos aplicat de medici. Cu toate acestea, spitalul nu a primit încă niciun fel de acte ale băiatului, susţine profesorul Monica Pop, managerul unităţii sanitare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite