Un singur pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19 în România

Un singur pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19 în România

În România există la acest moment un singur pat liber la ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altul decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2. Acesta se află în judeţul Timiş.

Ştiri pe aceeaşi temă

La nivel naţional există o rezervă operaţională de 131 paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19. 
 
Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale. 
 
În Bucureşti sunt avizate de DSP 320 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19. 1561 de  paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări.
  
La nivel naţional mai este liber un singur pat la terapie intensivă, în judeţul Timiş. 
 
„Se lucrează pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare.” precizează reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică.
   
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările