
Peste 3.000 de locuri de muncă sunt puse la dispoziţia tinerilor absolvenţi de studii superioare în cadrul tâgului de cariere „Angajatori de Top”, care se va desfăşura la Sala Palatului din Bucureşti în perioada 4-5 aprilie 2014. La târg vor fi prezente inclusiv companii interesate să atragă forţă de muncă pentru străinătate, arată organizatorii.
Pe aceeaşi temă:
Peste 90 de companii participă la târgul de carieră Angajatori de Top, ediţia de toamnă, care are loc vineri şi sâmbătă (25-26 octombrie), la Sala Palatului din Bucureşti între orele 10:00-17:00. Domeniul cu cea mai mare căutare este IT&C şi, în general, toate companiile cer un minim de experienţă, însă cei mai mulţi vizitatori sunt tineri studenţi, în căutare de internship-uri.
Doar 25% din joburile oferite la târgul Angajatori de Top sunt pentru tineri
Peste 3.300 de locuri de muncă sunt puse la bătaie cu ocazia târgului de joburi Angajatori de Top. Deşi ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, recunoaşte că inserţia tinerilor pe piaţa muncii este la un nivel scăzut, oferta pentru aceştia este una slabă. Doar 25% din locurile de muncă vacante sunt destinate celor ieşiţi de pe băncile facultăţilor, în timp ce 50% din joburi sunt pentru specialişti. Celălalt procent de 25% îi vizează pe manageri.
Peste 11.400 de locuri de muncă vacante la nivel naţional. În Bucureşti sunt disponibile peste 1.100
Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) avea înregistrate, joi, peste 11.400 de locuri de muncă vacante, cu 767 mai multe decât cele anunţate miercuri. Cele mai multe posturi disponibile sunt în Bucureşti, respectiv peste 1.100.
Bursa locurilor de muncă, oraş cu oraş. Ce joburi se mai caută în România
Absolvenţii de studii superioare din aproape toată ţara au participat, astăzi, la Bursa Locurilor de Muncă, un eveniment organizat de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). Aproape 10.000 de joburi au fost puse la bătaie de 970 de agenţi economici.
Ediţia de toamnă a Bursei Locurilor de Muncă din Capitală a adus dezamăgire pe chipurile tinerilor absolvenţi de facultate, care şi-au pus speranţele în găsirea unui job. Pregătiţi cu CV-uri, tinerii au făcut un tur al meselor, dar şi-au dat seama că joburile oferite de agenţii economici fie nu corespundeau cerinţelor proprii, fie erau prost plătite. Dezamăgiţi au fost şi cei trecuţi de 40 de ani, aflaţi în căutarea unui loc de muncă.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: