Un sfert din absolvenţii care participă la Târgul Angajatori de Top obţin un loc de muncă. Ce recomandări fac specialiştii

Un sfert din absolvenţii care participă la Târgul Angajatori de Top obţin un loc de muncă. Ce recomandări fac specialiştii

Tot mai mulţi tineri, interesaţi de Târgul Angajatori de Top FOTO Adevărul

Peste 3.000 de locuri de muncă sunt puse la dispoziţia tinerilor absolvenţi de studii superioare în cadrul tâgului de cariere „Angajatori de Top”, care se va desfăşura la Sala Palatului din Bucureşti în perioada 4-5 aprilie 2014. La târg vor fi prezente inclusiv companii interesate să atragă forţă de muncă pentru străinătate, arată organizatorii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit acestora, la eveniment, dedicat persoanelor care au între un an şi şapte ani de experienţă în câmpul muncii, sunt aşteptate peste 15.000 de persoane.
 
Faptul că interesul participanţilor este tot mai mare pentru companiile care oferă locuri de muncă în străinătate, i-a determinat pe organizatori să îşi îndrepte atenţia şi spre acest segment. Astfel, tinerii interesaţi să lucreze în străinătate vor avea posibilitatea să discute direct cu angajatori din Marea Britanie, Franţa, Cehia, Grecia şi Turcia, veniţi să racoleze forţă de muncă de la noi din ţară. 
 
Cele mai multe joburi oferite de aceştia vizează domeniile IT şi financiar, arată Delia Moreanu, unul dintre organizatori. 
 
„Nu este pentru prima oară când vin companii din afară la târgul nostru, dar am observat la ultimele ediţii că a existat un interes crescut în zona asta. Domeniile în care se pot angaja cei care vor participa la târg sunt vaste”, a explicat specialista, potrivit căreia 25% din cei care se prezintă la târg reuşesc să fie inseraţi pe piaţa muncii în urma discuţiilor cu angajatorii. 
 
Situaţii în care cererea şi oferta nu se întâlnesc
 
Cu toate acestea, sunt situaţii în care cererea şi oferta nu se întâlnesc. Şi ele nu sunt puţine la număr, mai spune Delia Moreanu. Spre exemplu, unele companii oferă locuri de muncă pentru care un candidat este nevoie să cunoască, pe lângă limbile de circulaţie europeană şi alte limbi străine cum ar fi ceha, turca sau olandeza. „Aceste poziţii sunt mai greu de acoperit”, a explicat organizatorul. 
 
În primele luni din an, târgul Angajatori de Top a ajuns şi în Timişoara şi Iaşi. Dacă la Timişoara, peste 5.000 de tineri cu experienţă între 1 şi 7 ani au consultat ofertele angajatorilor prezenţi la eveniment, numărul participanţilor de la Iaşi a fost de peste 6.000. 
 
Recomandările pentru absolvenţi 
 
Organizatorii le recomandă tinerilor interesaţi să participe la târgul de cariere să îşi reactualizeze CV-ul, dar şi să se asigure că au menţionat în document toate experienţele relevante pentru poziţiile la care aplică. De asemenea, aceştia ar trebui să adopte o ţinută business-casual, ca şi cum ar participa la un interviu. 
 
În plus, potrivit organizatorilor, la unele standuri participanţii la târg pot beneficia chiar şi de consiliere în carieră, cu privire la modul de prezentare a CV-ului. 
 
Accesul publicului va fi permis vineri şi sâmbăta, în intervalul 10:00 – 17:00, la Sala Palatului din Bucureşti.  
 

Pe aceeaşi temă:

UPDATE Târgul Angajatori de top şi-a deschis porţile la Sala Palatului. Peste 90 de companii pun la bătaie locuri de muncă. Ce caută angajatorii

Peste 90 de companii participă la târgul de carieră Angajatori de Top, ediţia de toamnă, care are loc vineri şi sâmbătă (25-26 octombrie), la Sala Palatului din Bucureşti între orele 10:00-17:00. Domeniul cu cea mai mare căutare este IT&C şi, în general, toate companiile cer un minim de experienţă, însă cei mai mulţi vizitatori sunt tineri studenţi, în căutare de internship-uri.

Doar 25% din joburile oferite la târgul Angajatori de Top sunt pentru tineri

Peste 3.300 de locuri de muncă sunt puse la bătaie cu ocazia târgului de joburi Angajatori de Top. Deşi ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, recunoaşte că inserţia tinerilor pe piaţa muncii este la un nivel scăzut, oferta pentru aceştia este una slabă. Doar 25% din locurile de muncă vacante sunt destinate celor ieşiţi de pe băncile facultăţilor, în timp ce 50% din joburi sunt pentru specialişti. Celălalt procent de 25% îi vizează pe manageri.

Peste 11.400 de locuri de muncă vacante la nivel naţional. În Bucureşti sunt disponibile peste 1.100

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) avea înregistrate, joi, peste 11.400 de locuri de muncă vacante, cu 767 mai multe decât cele anunţate miercuri. Cele mai multe posturi disponibile sunt în Bucureşti, respectiv peste 1.100.

Bursa locurilor de muncă, oraş cu oraş. Ce joburi se mai caută în România

Absolvenţii de studii superioare din aproape toată ţara au participat, astăzi, la Bursa Locurilor de Muncă, un eveniment organizat de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). Aproape 10.000 de joburi au fost puse la bătaie de 970 de agenţi economici.

Studiile universitare nu ajută la angajare. Meseriile tehnice sunt din nou la mare căutare pe piaţa muncii

Ediţia de toamnă a Bursei Locurilor de Muncă din Capitală a adus dezamăgire pe chipurile tinerilor absolvenţi de facultate, care şi-au pus speranţele în găsirea unui job. Pregătiţi cu CV-uri, tinerii au făcut un tur al meselor, dar şi-au dat seama că joburile oferite de agenţii economici fie nu corespundeau cerinţelor proprii, fie erau prost plătite. Dezamăgiţi au fost şi cei trecuţi de 40 de ani, aflaţi în căutarea unui loc de muncă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările