Un pacient de 80 de ani a fost supus unei intervenţii medicale high tech, după ce a fost refuzat de medicii din străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un pacient în vârstă de 80 de ani, a fost supus unei operaţii în premieră, o procedură de schimbare de valvă pe cord deschis. Noutatea intervenţiei, care a avut loc la un spital privat din Capitală, a reprezentat-o valva folosită de medici, ea fiind recent omologată la nivel european.

Intervenţia a durat aproximativ trei ore şi a fost coordonată de doctorul Theodor Cebotaru.

„Această operaţie a fost una extrem de complexă, având în vedere faptul că a presupus schimbarea unei valve şi repararea celei de-a doua. Valva de ultimă generaţie, implantată fără sutură a fost omologată de câteva luni în Europa şi a fost pentru prima dată folosită în România”, a declarat doctorul Theodor Cebotaru, şeful secţiei de Chirurgie Cardiovasculară a Spitalului Monza Bucureşti.

Pacientul a suferit acum 4 ani o operaţie la un spital din străinătate. În urma unei recente infecţii la inimă, a fost necesară o reintervenţie, pe care cei din străinătate au refuzat-o, riscul unei astfel de operaţii fiind foarte mare, luând în considerare vârsta pacientului.

Cazul a fost preluat de echipa de medici a Spitalului Monza Bucureşti. Intervenţia high tech a adus ca noutate în chirurgia cardiovasculară românească utilizarea unui nou tip de valvă.

„Intervenţiile chirurgicale cardiovasculare se realizează prin procedee tot mai moderne, care reduc considerabil trauma, durerea postoperatorie şi riscul de infecţii. Timpul în cazul intervenţiilor de chirurgie cardiovasculară joacă un rol extrem de important. Cu cât perioada de intervenţie este mai scurtă, cu atât şansele de recuperare ale pacientului sunt mai ridicate. În cazul acestui tip de implantare, perioada de spitalizare este mai scurtă şi recuperarea mult mai rapidă”, a conchis Theodor Cebotaru.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite