25 de cadre medicale de la Spitalul „Victor Babeş“ din Capitală sunt infectate cu coronavirus, din cele 200 testate până acum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 25 de cadre medicale de la Spitalul "Victor Babeş" din Capitală sunt infectate cu coronavirus, din prima serie de 200 de angajaţi ai unităţii care au fost deja testaţi. Aceştia - dintre care doi sunt medici primari, trei medici rezidenţi şi restul asistente şi infirmiere - sunt asimptomatici, fiind internaţi şi izolaţi în spital, în timp ce continuă testarea celorlalte cadre medicale.

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti anunţă, într-un comunicat de presă transmis vineri, că în aceste zile, la Spitalul Clinic de Boli lnfecţioase şi Tropicale "Dr.Victor Babeş” din Bucureşti, continuă testarea personalului medical care s-a ocupat, în ultimele trei săptămâni, de îngrijirea pacienţilor COVID-19.

"Din prima serie de 200 de angajaţi testaţi, în total 25 de persoane sunt pozitive pentru SARS CoV-2, toate cazurile fiind raportate la Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, conform normelor în vigoare. Este vorba despre 2 medici primari, 3 medici rezidenţi şi 20 de asistente şi infirmiere", arată sursa citată.

Toţi cei 25 de angajaţi sunt asimptomatici şi au fost imediat internaţi şi izolaţi în cadrul spitalului.

În prezent, se derulează procesul de testare pentru restul de 200 de angajaţi implicaţi direct în îngrijirea pacienţilor COVID-19.

"Reiterăm faptul că Primăria Capitalei şi Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti au luat măsurile necesare pentru ca toate cele 19 spitale din subordine să fie pregătite pentru a oferi servicii medicale adecvate în această perioadă de criză sanitară", mai scrie în comunicat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite