Un număr de 20 de ambasade din Bucureşti sprijină GayFest 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:

20 de ambasade şi reprezentanţa Comisiei Europene arată că susţin dreptul persoanelor LGBT de a manifesta în mod paşnic şi legal, pentru a atrage atenţia asupra problemelor specifice cu care se confruntă aceste comunităţi.

O declaraţie comună a fost semnată de Reprezentanţa Comisiei Europene şi de reprezentaţii diplomatici ai Australiei, Austriei, Canada, Cehiei, Danemarcei, Elveţiei, Finlandei, Franţei, Germaniei, Italiei, Israelului, Marii Britanii, Norvegiei, Olandei, Poloniei, Portugaliei, Spaniei, SUA, Suediei şi Ungariei, în care se arată că guvernele acestor ţări încearcă să combată actele de discriminare directă sau indirectă cu care se confruntă comunitatea LGBT (lesbian, gay, bisexual, transgender şi intersex), potrivit Europa FM.

În declaraţia comună se precizează că trebuie respectate drepturile omului – inclusiv justiţia, egalitatea, umanitatea, respectul şi libertatea de expresie – şi statul de drept, care alcătuiesc fundaţia pe care se sprijină ţările democratice.

Oricine, inclusiv persoanele din comunitatea LGBTI, trebuie să se poată bucura de drepturile şi libertăţile prevăzute pentru cetăţenii tuturor naţiunilor, se mai spune în declaraţia celor 21 de reprezentanţi diplomatici.

În perioada 17 - 23 mai, Bucureştiul găzduieşte evenimente dedicate comunităţii LGBT şi celor care vor să afle mai multe despre cultura şi viaţa LGBT în România. Săptamâna dedicată comunităţii LGBT se va încheia cu Marşul Diversităţii.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite