Un nou medicament pentru pacienţii cu HIV, aprobat de Comisia Europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Europeană a aprobat o nouă opţiune de tratament, cu administrare o dată pe zi, în asociere cu alte medicamente antiretrovirale pentru tratamentul infecţiei cu HIV la pacienţii eligibili.

Concret, tratamentul se dă adulţilor şi copiilor care au o greutate de cel puţin 40 de kilograme, care nu au fost trataţi anterior sau la pacienţi suprimaţi virologic şi aflaţi în tratament iniţial cu Isentress 400 mg de două ori pe zi. 

„Suntem încântaţi să putem oferi această nouă opţiune, anul viitor, şi pacienţilor infectaţi cu HIV din România. Terapiile antiretrovirale au reprezentat un progres extraordinar în managementul HIV-1, rămân însă foarte multe de făcut pe viitor. Vom continua să colaborăm cu mediul academic, comunităţile de pacienţi şi cu elita medicală la nivel global, având obiectivul comun de a eradica această bolă infecţioasă”, a explicat Fabrizio Giombini, director general MSD Romania, conform unui comunicat de presă. 

Practic, e vorba de primul inhibitor de integrază dezvoltat de compania farmaceutică MSD pentru tratamentul infecţiei cu HIV. 

ISENTRESS 600 mg comprimate filmate este indicat în asociere cu alte medicamente antiretrovirale pentru tratamentul infecţiei cu virusul imunodeficienţei umane (HIV-1) la adulţi, adolescenţi şi copii cu greutatea corporală de cel puţin 40 kg. ISENTRESS trebuie utilizat în asociere cu alte tratamente antiretrovirale (TAR) active.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite