Un nou magazin caritabil s-a deschis în Capitală. Oamenii săraci pot munci în schimbul produselor necesare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul magazin caritabil a fost deschis în Drumul Taberei
Noul magazin caritabil a fost deschis în Drumul Taberei

Un nou magazin caritabil a fost deschis miercuri în Capitală. Aici, oamenii săraci pot munci în schimbul produselor necesare, iar cei dornici să le doneze sunt răsplătiţi cu servicii de calitate pentru ei, prieteni sau angajaţi. Proiectul aparţine Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 6.

Magazinul caritabil SocialXchange, situat în Cartierul Drumul Taberei, str. Lunca Cernei, nr.6A, a fost deschis din nevoia de a stimula munca persoanelor defavorizate, dar şi de a încuraja spiritul de solidaritate al celor de lângă noi, transmite DGASPC Sector 6. 

„Oamenii ne-au motivat să dezvoltăm acest proiect şi alături de ei am trăit poveşti frumoase, optimiste, care ne unesc şi ne dau speranţa că putem construi o comunitate unită nu doar de gânduri, ci şi de fapte bune. Am fost încântaţi de impactul pe care SocialXChange l-a avut asupra celor din jurul nostru şi ne-am bucurat să aflăm că a dărui şi a primi aduc aceeaşi bucurie şi îi apropie pe oameni. Există firme, mari retaileri, instituţii ale statului, dar şi multe persoane fizice încă neimplicate social, care ne pot da o mână de ajutor. Îi aşteptăm alături de noi”, a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6, potrivit unui comunicat de presă. 

Cum funcţionează magazinul

Concret, programul SocialXChange colectează de la persoane fizice sau juridice alimente şi alte bunuri de strictă necesitate, pe care le distribuie ulterior oamenilor sau familiilor nevoiaşe, în schimbul unor activităţi de muncă în folosul comunităţii.

Acelaşi principiu le permite şi donatorilor să beneficieze de servicii socio-medicale sau de divertisment, oferite în schimbul produselor donate. Evaluarea muncii depuse, precum şi a donaţiilor, se face pe baza unui sistem corect de puncte, care exclude aportul banilor.

Pe lângă noul magazin, un alt centru similar există în Cartierul Crângaşi, unde peste 1.000 de firme şi persoane fizice s-au impălicat, oferind tone de alimente şi produse de strictă necesitate pentru cele 266 de persoane care au ales să muncească şi să trăiască demn.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite