Un milion de Laszlo Tokes

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Azi Laszlo Tokes mi-a dat like la o postare pe Facebook. De trei ori! Dar asta a fost pe seară. După-amiază am discutat cu László Tőkés la telefon.

Despre organizarea blogului. După care l-am sunat să vorbim despre steagul Ungariei. Tot pe László Tőkés . Da’ altu‘.

Ajuns la calculator şi facebook, cum ziceam, m-am bucurat de trei like-uri de la trei László. La un cântec aromânesc. După care am vorbit cu doi Tőkés despre machedoni şi i-am spus că e foarte sexy. Nu lui, ci unei László Tőkés.

Cu spusul am rămas, că-i cam departe, Tőkés asta, tocmai la Cluj. Şi cam combinată. Tot cu un László Tőkés (L T).

La finalul zilei, am stat o oră la telefon. Cu cine? Cu L T, fireşte. Nu, nu cu iubitul ei. Cu alt Tőkés, unu’ din Ciuc. Şi am vorbit tot despre aromâni. Ce să-i faci, sunt câţiva Tőkéşi mai interesaţi de aromânii noştri decât românii înşişi.

Hopa, am zis “românii”? Trebuia să zic Becalii. Gigii. Nişte G B, ca mine şi ca tine.

Şi despre ce-am mai vorbit, cu L T-ul meu? Păi despre Dumnezeu, secui, tradiţie. Şi despre familiile mixte László Tőkés – Gigi Becali (LT-GB). Nu, nu LGBT, ferească Gigi!

La final, i-am zis de ştirea asta. Asta din Gândul. Cu poza păpuşii spânzurate, uploadată în lipsă de altceva mai jegos. Da, cu păpuşa atârnata de ăla de-a ieşit ultimu’ la Miercurea Ciuc. Cine mă, Csibi Barna? Nu, tot László Tőkés.

A, nu! Lasă-mă cu d-astea! Nu-mi spune de alegeri. De procente. De partidul lui, care a luat sub 20% din voturile ungurimii tőkéşimii şi sub 9% dintre primarii aleşi de Tokeşii din şapte judeţe.

Care partid? PPMT, ăsta al lui Tőkés-Tőkés. Nu-mi spune ca neamul lor preferă să-i aleagă pe ai lui Kelemen-Tőkés, cu toată corupţia lor, decât s-arunce voturile pe un partid de buzunar. Nu-mi spune, tu, Becali, sau tu, Becaliţo, cum stă treaba. Că uite ce zice presa, în Gândul ei:

"Declaraţie bombă a ungurilor."

Şi, mai jos,

"“Europarlamentarul László Tőkés a declarat miercuri”, etc.

Deci e clar. Tőkés=Ungurii. Valabil pentru un milion şi de László Tőkés din România.
 

Cum noi, fie că votam cu Băsescu-Becali, Antonescu-Becali sau DeDe-Becali, fie că punem ştampila pe congolezul M’Baghpoula N’Totzí, tot aia suntem. Că suntem deştepţi sau proşti, ciobani sau profesori, tot Becali scrie pe noi! Tu Gigi Becali, ea Gigi Becali, noi Gigi Becali. Valabil pentru şaişpe milioane op’ sute şaptezeci j’de mii de Gigi Becali.

Sau nu?

Olahus-Becali, Gigi Becaliul cu 100 de László Tőkési în lista de Facebook

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite