Un medic a iniţiat o petiţie pentru informarea corectă a românilor: O femeie care a auzit că apa de la robinet e mai bună pentru că are clor a băut înălbitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul Adina Alberts a iniţiat o petiţie în mediul online prin care cere o comunicare eficientă corectă în cazul pandemiei de coronavirus.

Medicul dezvăluie faptul că o persoană, probabil după ce a auzit declaraţiile lui Adrian Streinu Cercel „Beţi apă de la robinet pentru că are clor“, pe care le-a făcut în spaţiul public, s-a gândit că clorul i-ar face bine şi ar feri-o de COVID. Aşa că, persoana care locuieşte la ţară, unde are doar apă de izvor, s-a gândit să îşi pună în apa ei pură, înălbitor cu clor, o lingură de clor la un litru de apă, şi să o dea pe gât.

„Stimaţi colegi, stimate autorităţi, aveţi grijă ce fel de declaraţii publice faceţi.

Suntem deja obişnuiţi, din păcate, cu declaraţiile ciudate ale unor comunicatori deficitari pe diverse domenii, dintre care le subliniez doar pe cele ale dr-lui Streinu Cercel, pentru că de ele depinde viaţa noastră, şi pentru că ele ţin de competenţa mea. Am avut senzaţia că domnia sa s-a retras din prima linie de comunicatori pe tema COVID19. Dar m-am înşelat. După o pauză de doar 2 săptămâni, dl dr Streinu Cercel a revenit "în forţă", cu declaraţii din "acelaşi registru".

După afirmaţii de genul:

"COVID-19 este de 10 ori mai slab decât virusul gripal",

"Nu purtaţi mască decât dacă sunteţi bolnav",

"Masca mai tare vă îmbolnăveşte decât vă protejează"

"Dacă folosiţi toaleta cu mâna stangă, deschideţi robinetul cu mâna dreaptă"🙈

"Ce fac apa şi săpunul nu face niciun dezinfectant",

"Spălaţi-vă pe mâini cu apă de la robinet pentru că are clor şi dezinfectează",

"Beţi apă de la robinet pentru că are clor şi vă protejează de coronavirus",

"Spirtul nu bun, nu e biocid, nu dezinfectează",

"Vitamina C nu ne ajută să luptăm cu infecţia COVID, e apă de ploaie",

"Virusul se ascunde în parcuri, închideţi parcurile",

"Personalul medical are toate echipamentele necesare. Sunt doar istericale de moment", etc,

iată încă două dintre ele, recente.

"Am folosit în tratamentul pacienţilor cu COVID-19, tot felul de scheme, unele au folosit, altele nu". www.stiripesurse.ro 17.04.2020.

Această declaraţie nefericită ne face să ne întrebăm dacă nu cumva pacienţii noştri sunt folosiţi pe post de cobai. Şi, totodată, nu putem să nu ne întrebăm ce s-a întâmplat cu pacienţii la care schemele de tratament aplicate "nu au folosit". De ce nu se aplică schemele de tratament care au dat rezultate pozitive clare în statele care s-au confruntat cu această pandemie înaintea noastră? Dacă în China, Italia, Spania, deja există "o experienţă" în tratarea unor astfel de bolnavi, de ce nu aplicăm acele scheme şi la noi, şi aplicăm altele? De ce la Timişoara se vindecă atât de mulţi bolnavi, şi la Bucureşti nu! De ce la Timişoara a fost posibil ca niciun cadru medical să nu fie infectat, şi la Bucureşti nu?

"Românii vor putea ieşi la muncă fără restricţii spre jumătatea lunii iulie". www.digi24.ro 16.04.2020 Este imposibil ca economia României să mai poată suporta încă o lună de "Stare de Urgenţă". Economiştii noştri asta susţin. Cel mai probabil după 15 mai Starea de Urgenţă va înceta. De la un nivel atât de înalt cum este poziţia dr-lui Streinu, informaţiile ar trebui corelate.

Pentru toate cele de mai sus, şi în asentimentul şi la cererea multora dintre dvs, am iniţiat o petiţie, menită să atenţioneze oficialităţile asupra pericolelor pe care astfel de afirmaţii publice inexacte le pot avea asupra sănătăţii populaţiei. În România este declarată Stare de Urgenţă, iar primordialitatea interesului şi a binelui fiinţei umane este esenţială. De aceea cetăţenii au nevoie de repere corecte, competente, oneste şi dezinteresate.

Semnează petiţia! 👇

CAZ ŞOCANT. GAFE CARE POT OMORÎ OAMENI“. 

Doctorul Adrian Streinu Cercel, directorul Spitalului „Matei Balş” şi omul-momentului în ceea ce priveşte informarea publicului, a comunicat deficitar şi derutant încă de la apariţia pericolului, în ianuarie 2020.

Prima afirmaţie inexactă care a stârnit o mare nedumerire a fost când a declarat că „acest virus este de 10 ori mai uşor că gripa”, spune medicul Adina Alberts.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite