Un institut oncologic de 500 de milioane de lei ar putea fi construit la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un nou institut oncologic ar putea fi înfiinţat la Timişoara FOTO Shutterstock
Un nou institut oncologic ar putea fi înfiinţat la Timişoara FOTO Shutterstock

Nu mai puţin de 500 de milioane de lei ar putea fi investite într-un nou institut oncologic. Unitatea sanitară ar urma să fie înfiinţată în Timişoara, după cum a declarat Oana Grigore, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

Suma ar proveni din fonduri europene pentru clădiri verzi, de la bugetul de stat şi din sponsorizări, a completat oficialul din MS, citată de Mediafax. Concret, la propunerea autorităţii, Consiliul interministerial de avizare lucrări publice de interes naţional şi locuinţe a avizat demararea lucrărilor de construcţie a Institutului Regional de Oncologie Timişoara.

Institutul, a cărui înfiinţare a fost aprobată prin hotărâre de Guvern din 2009, va fi amplasat la marginea orasului Timişoara, pe o suprafata de 5,5 hectare, aflată în proprietatea Ministerului Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş.

Construcţia ar putea fi demarată în 2016

Institutul va fi dotat cu echipamente de ultimă generaţie şi cu un heliport. Valoarea construcţiei şi dotării unităţii se ridică la 500 de milioane de lei, bani pe care MS intenţionează să îi obţină în cea mai mare parte din fonduri europene, dar şi de la bugetul de stat şi din sponsorizări. Construcţia ar putea începe anul viitor, în funcţie de accesarea fondurilor, iar durata lucrărilor va fi de cel puţin trei ani, a mai arătat Grigore.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite