Un grup de tineri a creat o platformă care te învaţă cum să construieşti viziere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Exemplu de implicare civică din partea unui grup de tineri care au construit o platformă online (viziere.ro) prin care oferă gratuit un kit de producere a scuturilor de protecţie facială pentru medici. Ei au reuşit să pună la punct mai multe centre regionale în toată ţara, în cadrul cărora se confecţionează viziere din PETG.

„Am prototipat o vizieră de protecţie a feţei pentru medici, a cărei durată de fabricare este foarte mică şi e făcută din materiale care sunt uşor de procurat. Ştim că produsul există şi nu ne dorim să îl reinventăm, ci să ne adresăm unei nevoi. Spre deosebire de vizierele comercializate, viziera concepută de noi va fi gratuită şi disponibilă în măsura posibilităţilor de producţie. Dorim să facem următorul pas: să trimitem viziere acolo unde este nevoie de ele, concret să le donăm în măsura în care obţinem sponsorizări.”, se menţionează pe site-ul viziere.ro.

Cei 185 de voluntari au produs deja 10.244 de viziere ce au ajuns la 124 de spitale din ţară.

Voluntarii se concentrează acum pe colectarea donaţiilor necesare creşterii capacităţilor de producţie, dar şi pe extinderea reţelei de centre pentru a acoperi întreaga ţară. Pentru aceasta au nevoie să găsească în primul rând centre care să asigure decuparea pe CNC a componentelor din mase plastice din care se realizează scuturile. 

„Ideal este să găsim producători locali care pot confecţiona aceste viziere din banii adunaţi prin donaţii către ONG. În România s-au înscris ONG-uri şi producători locali din diferite centre regionale - Arad, Piteşti, Craiova, Argeş, Slatina, Olt, Braşov, Brăila, Buzău, Vrancea, Tulcea, Bucureşti, Cluj-Napoca, Oradea, Alba Iulia, Constanţa, Giurgiu, Călăraşi, Iaşi, Suceava şi altele”, declară reprezentanţii Viziere.ro pentru diez.md.

Cei care doresc să devină volunari sau medicii care au nevoie de scuturi de protecţie pot solicita informaţii prin intermediul platformei Viziere.ro

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite