Un fapt cusut cu aţă albă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până mai ieri, dl. Doru şi d-na Sorina erau nişte iluştri anonimi. Nu îi cunoşteau decât rudele, colegii de muncă şi vecinii. Respectivii mai aveau câteva cunoştinţe recrutate din rândul avocaţilor, judecătorilor şi angajaţilor acelei Secţii de poliţie cu care am aflat că s-au aflat ori că se află în proces.

De câteva zile, numele lor, dar mai ales imaginea şi vocea respectivilor, au devenit celebre. Au făcut înconjurul televiziunilor. Domnul Doru şi doamna Sorina sunt nici mai mult, nici mai puţin decât martirii naţiei. Noii Doina Cornea şi Radu Filipescu. Marii luptători pentru drepturile omului. Probabil foarte curând cei doi vor fi omagiaţi chiar în Aula Magna a Academiei Române. Devenită şi ea, Academia, un fel de cutie de rezonanţă a PSD şi a ziariştilor din solda sus-numitului partid. Şi unde, probabil, foarte curând se va auzi “Noi suntem români, noi suntem români, noi suntem la COVID pe veci imuni”.

Respectivii au fost, ce să vezi!, agresaţi de forţele de poliţie (acum, între noi fie vorba, nici acestea nu s-au comportat chiar profesionist, din contră, şi lucrul acesta ar trebui serios să îi pună pe gânduri şi la fapte pe mai marii MAI) fiindcă au refuzat termoscanarea. Scuze, luarea temperaturii la intrarea într-un hipermarket. Care ne-a înştiinţat, perfect informată doamna Sorina, înseamnă “un act intim”. Că doamna Sorina este cum nu se poate mai cultă, mai om al Renaşterii şi, cum spuneam, perfect pregătită să îşi afle loc printre Nemuritori, o dovedesc vorbele docte şi savante rostite tot de respectiva pe măsură ce avansa scandalul. Doamna ştia perfect ce prevede şi ce nu Constituţia, s-a dovedit locvace, pesemne că înainte de a se duce la hipermarket, se pregătise îndelung ca pentru obţinerea unui doctorat total. Din acela la care aspiră Eleva din Lecţia lui Ionesco.

Nu ştiu cum se făcea că noii activişti pentru drepturile omului, chiar mai locvace decât era în tinereţe doamna Renate Weber (şi, uite, doamna Weber a ajuns Avocat al Poporului şi se pregăteşte să sesizeze pe această cauză pe toată lumea, inclusiv „specialii” de la CCR) sau decât domnii Tăriceanu, Ponta şi Ciolacu (bine, dl. Ciolacu e niţeluş mai sensibil), aveau şi o voce perfect amplificată. Şi erau amândoi filmaţi profesionist.

De ce toată această mizeră mascaradă? Ceva evident cusut cu aţă albă ca să ni se mai inculce o dată ideea că în România nu sunt respectate drepturile omului. Că s-a instaurat dictatura. Că preşedintele Iohannis este un profesionist al discriminării, un monarh, un Führer (lucrurile astea nu le-a auzit domnul Asztalos Csaba, preşedintele CNCD, sau dacă le-a auzit nu le-a băgat în seamă fiindcă aşa i s-a ordonat de susţinătorii lui politici), iar guvernul vrea să ne transforme în sclavi. În suboameni ţinuţi strâns în lesă. Ceva menit să submineze, să înfrunte, să relativizeze, să arunce în aer autoritatea.

Oare doamna Sorina, dl. Doru şi cei care le-au sponsorizat spectacolul jalnic chiar ne cred proşti? Sau...?

P.S. Acest text nu se adresează hiper-activilor şi irespirabililor vânătorul/d.c., lucifer, ioan stănilă, herr, victor nagy, zâna-măseluţă. 

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite