UPDATE Un fals medic radiolog, prins de Poliţia Capitalei, a fost arestat preventiv. Reacţia ministrului Sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Un bărbat de 26 de ani care profesa ca medic radiolog deşi nu avea studii de profil a fost arestat preventiv. Bărbatul este acuzat de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi, înşelăciune, falsificare de documente oficiale, fals material în înscrisuri oficiale şi folosire a instrumentelor false. De asemenea, poliţia face un apel la populaţie, solicitând informaţii despre impostor.

UPDATE Bărbatul de 26 de ani care practica fără drept profesa de medic, într-un cabinet din Sectorul 3 a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

UPDATE Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, că Direcţia de Sănătate Publică a făcut verificări în cazul falsului medic reţinut pentru înşelăciune, iar pe numele acestuia există mai multe plângeri.

„Aşa este, a fost reţinut, el a fost verificat şi de către Direcţia de Sănătate Publică, s-au făcut plângeri, mai exista o plângere pe numele lui încă din ianuarie, am înţeles, dar noi am verificat cabinetul, am sesizat ITM-ul. Dădea consultaţii care nu aveau nicio legătură cu practica medicală", a spus Pintea, la finalul şedinţei de evaluare a activităţii structurilor Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă pe anul 2018.

Ea a precizat că unitatea unde bărbatul îşi desfăşura activitatea nu era autorizată, însă avea şi angajaţi, de aceea a fost sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Întrebată cum ar putea fi depistaţi „medicii şarlatani" înainte ca activitatea acestora să aibă consecinţe, Pintea a afirmat că „se bazează pe conştiinţa civică a fiecăruia”.

De la ce a pornit totul 

Totul a plecat de la o sesizare a unei femei, care a mers la Secţia 11 de Poliţie din Capitală, şi a menţionat că pe 17 decembrie a plătit o sumă de bani unei societăţi comerciale cu profil medical, din sectorul 3, pentru efectuarea unui examen de specialitate, iar reprezentantul firmei i-a eliberat un buletin de analiză, fără a o supune vreunui control sau a o conecta la un aparat. Cabinetul era situat pe Bulevardul Energeticienilor din Capitală. 

Potrivit unui comunicat de presă, un medic specialist din cadrul unui spital i-a adus la cunoştinţă femeii faptul că buletinul de analize nu reprezintă un examen imagistic. 

„Din datele şi probele administrate în cauză, a rezultat că într-un imobil, situat în sectorul 3 al Capitalei, sunt amenajate mai multe spaţii folosite ca puncte de lucru de către mai multe societăţi. „Cabinetul indicat de către reclamantă a fost închiriat unei societăţi comerciale, reprezentată de un bărbat, în vârstă de 26 de ani. 

Asupra bărbatului au fost găsite mai multe ştampile, cu inscripţii aferente mai multor specializări medicale, notează Poliţia Capitalei. Potrivit sursei citate, au fost identificate şi ridicate mai multe documente, diplome şi certificate, ce urmează a fi expertizate pentru a se vedea dacă documentele sunt false. 

„Din verificări a rezultat că nu există vreun medic cu datele de identificare ale celui în cauză”, completează Poliţia Capitalei. 

Bărbatul va fi prezentat magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite