Un deputat critică activitatea ministrului Sorina Pintea: „Mai preocupată de imagine decât de sănătate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Sorina Pintea FOTO Inquam Photos/ George Călin
Ministrul Sorina Pintea FOTO Inquam Photos/ George Călin

Deputatul independent Remus Borza critică activitatea ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, afirmând că este mai preocupată de imagine decât să eficientizeze un sistem bolnav.

Într-o postare pe blogul personal, Remus Borza denunţă modul în care Sorina Pintea îşi exercită mandatul de ministru al Sănătăţii. El afirmă că Pintea este „mai preocupată de propria imagine decât de reforma sistemului sanitar din România“, luând în colimator mai ales ieşirile sale publice.

„Nu există subiect cât de cât tangenţial cu sănătatea fără ca doamna ministru să nu aibă o ieşire publică. A ajuns să fie un fel de moaşă comunală a sistemului de sănătate, în condiţiile în care doamna Pintea e economist de profesie, nu medic. (…) . Ieşirea ministrului Pintea în scandalul apei potabile a fost una din multele luări de poziţii total neinspirate. La fel şi poziţia oscilantă a ministrului pe subiectul epidemiei de gripă, tratat mai degrabă propagandistic decât preventiv şi curative“, scrie Remus Borza.

„În timp ce doamna ministru consumă timp şi energie pe subiecte absolut banale, românii mor cu zile. Săptămâna trecută, o cunoscută ziaristă din România, Miriam Soare, a murit din cauza unui sistem de sănătate ticălos şi corupt, care consumă total ineficient peste 10 miliarde euro anual, care decontează tratamente cetăţenilor români de zeci de milioane euro în străinătate, dar nu finanţează şi nu decontează actul medical la cele peste 150 de spitale private din România“, continuă deputatul.

„Doamna ministru nu a reuşit să diminueze fenomenul corupţiei din sistem. Recent, recunoaştea chiar domnia sa că plicul circulă în continuare prin spitalele României. Se cere şi se dă şpagă pe tot lanţul medical: de la ambulanţier, la liftier, infirmier, asistent, medic curant, medic chirurg, medic legist. Ceea ce este mult mai grav este că unii medici condiţionează actul medical de şpagă“, adaugă el.

„Sistemul public de sănătate nu duce lipsă de resurse, ci de un prost management al resurselor. Nu avem nevoie de 367 de spitale publice fără aparatură medicală şi fără medici, ci de maxim 100 de spitale noi, dotate cu tehnică de investigaţie medicală de ultimă generaţie şi cu personal de specialitate. Avem nevoie de un sistem de medicină de familie şi ambulatoriu bine pus la punct, de un sistem de preluare şi transport al bolnavilor cronici şi acuţi. Ar trebui dezvoltate medicina ambulatorie şi SMURD-ul care să transporte în bune condiţii şi în timp util acuţii şi cronicii la spitalele judeţene sau universitare“, este de părere deputatul Remus Borza.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite