Ultima săptămână cu „Jandarmii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În „Jandarmul şi extratereştrii”, Cruchot şi colegii săi trebuie să-şi dea seama cine este venit de pe altă planetă şi cine nu
În „Jandarmul şi extratereştrii”, Cruchot şi colegii săi trebuie să-şi dea seama cine este venit de pe altă planetă şi cine nu

Săptămâna aceasta este ultima în care mai puteţi achiziţiona filmele orferite de „Adevărul” şi revista „Adevărul magazin de duminică”. Acesta conţine cele şase filme ale seriei, dar şi o cutie de colecţie.

Cele şase titluri ale seriei sunt „Jandarmul din Saint Tropez", „Jandarmul la New York", „Jandarmul se însoară", „Jandarmul la plimbare", „Jandarmul şi extratereştrii" şi „Jandarmul şi jandarmeriţele".

Filmele au fost lansate în perioada 1965-1982 şi poartă semnătura regizorală a lui Jean Girault, iar scenariile au fost scrise de Richard Balducci, Jean Girault Jacques şi Vilfrid. În rolurile principale îi puteţi recunoaşte pe simpaticii actori francezi Louis de Funès, Geneviève Grad, Michel Galabru şi Jean Lefebvre, iar pachetul cu DVD-uri, cutie, ziar şi revistă costă doar 24,99 lei.

Cel mai vizionat film al seriei

Primul film al seriei, „Jandarmul din Saint Tropez", a fost lansat la 9 septembrie 1964 în Franţa. Filmările acestei producţii, în care apare sergentul Ludovic Cruchot, în rolul căruia îl veţi recunoaşte pe simpaticul actor francez Louis de Funès, au avut loc la Saint Tropez, frumosul oraş de pe Coasta de Azur şi în localitatea Var, din Provence. Filmul a fost unul dintre cele mai vizionate ale anului şi a strâns din încasări 7,8 milioane de franci francezi (aproximativ 1,6 milioane de dolari la acea vreme).

În cea de-a doua peliculă, brigada din Saint Tropez pleacă la New York pentru a reprezenta Franţa la Convenţia Internaţională a Jandarmeriei. Filmul a fost lansat în Franţa, la 29 octombrie 1965, iar în Germania şi în Turcia, un an mai târziu. Producţia care îl prezintă pe Cruchot în rolul sergentului care se dedică trup şi suflet acestui proiect a fost turnată la Saint Tropez, Var, dar şi în New York. Încasările acestui film au fost mai mici, filmul strângând doar cinci milioane şi jumătate de franci francezi (aproximativ 1,1 milioane de dolari).

Pelicula în care sergentul Cruchot se îndrăgosteşte de o vitezomană pe care a urmărit-o prin tot oraşul, iar totul se termină cu o nuntă ca-n poveştile comice, a adunat mai multă lume în cinema, box-office-ul filmului „Jandarmul se însoară" ajungând la aproape şapte milioane de franci francezi (1,4 milioane de dolari). Pelicula a fost filmată la Saint Tropez şi în localitatea Var. Filmul a fost lansat la 30 octombrie,1968, în Franţa, în 1969 în Suedia şi Finlanda, 1970 în Germania de Vest şi în 1971 în Turcia.

Cum totul în viaţă este trecător, pentru Cruchot şi colegii săi vin vremuri grele în cel de-al patrulea episod al seriei, „Jandarmul la plimbare". Brigada din Saint Tropez este retrasă pentru a fi înlocuită cu una mai tânără. Celebrii jandarmi, acum pensionaţi, se plictisesc însă repede de „binefacerile" retragerii. Pelicula a fost lansată la 28 octombrie 1970, în Franţa, un an mai târziu - în Suedia şi Vestul Germaniei şi în 1973 în Turcia. Filmările au avut loc pe plaja Pampelonne din Saint Tropez, unde jandarmii îi urmăresc pe nudişti, şi în localitatea Var. Box-office-ul acestei producţii a fost de 4,9 milioane de franci (aproape 1 milion de dolari).

O comedie premiată cu „Golden Screen"

În cel de-al cincilea film al seriei, „Jandarmul şi extratereştrii", Cruchot şi colegii săi au misiunea de a-i salva pe rezidenţii din frumosul oraş de pe Coasta de Azur de o invazie a unor extratereştri însetaţi de ulei. Pentru că nu există diferenţe vizibile între aceştia şi localnici, singura modalitate prin care jandarmii îi pot distinge pe „răufăcători" este după sunet. Dacă sunt loviţi cu pumnul în piept, vizitatorii din Spaţiu sună ca nişte canistre goale. Această peliculă a fost lansată în 1979 în Franţa, Olanda şi în Germania, câştigând, un an mai târziu, premiul „Golden Screen", decernat la Berlin. Publicul din Franţa şi Germania a adus box-office-ului 6,3 milioane de franci, respectiv 5,5 milioane de mărci (aproximativ 1,1 milioane de dolari).

Cel mai puţin urmărit film al seriei a fost „Jandarmii şi jandarmeriţele", al cărui box-office a atins doar 4,2 milioane de franci în Franţa şi 1,2 milioane de mărci în Germania. În această peliculă, Cruchot şi colegii săi trebuie să se mute în alt sediu şi să renunţe la tot echipamentul cu care se obişnuiseră, tehnologia de ultimă generaţie dându-le mari dureri de cap. Cu toţii se înveselesc însă atunci când află că le sunt repartizate patru tinere jandarmeriţe-ucenice, dornice să acumuleze noi cunoştinţe.

Profitând la maximum de această situaţie, jandarmii îşi pierd minţile, bulversaţi de frumoasele învăţăcele. Filmul a fost lansat la 6 octombrie 1982, în Franţa, un an mai târziu în Germania de Vest, în 1984 în Suedia şi în 1986 în Turcia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite