Ucigaşul lui Mararu, 19 ani după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul crimei din 14 noiembrie 2010, când Cristian Chilat, zis Falău, l-a împuşcat mortal, într-o cafenea din Piatra Neamţ, pe Gheorghe Mararu, s-a încheiat ieri.

Magistraţii au decis că asasinul merită 16 ani de închisoare pentru crima comisă, la care se adaugă trei ani de detenţie, sporul de pedeapsă pentru faptele anterioare, când a fost eliberat înainte de termen.

Falău (42 de ani) trebuie să-i achite Alinei Mararu, soţia victimei, daune morale de 30.000 de euro, câte 15.000 de euro pentru fiecare dintre cele două fete ale victimei, plus 1.500 de lei lunar până când acestea vor împlini 18 ani, iar lui Bogdan Mararu, fratele victimei, va trebui să-i achite daune de 300.000 de euro.

„Pentru omorul calificat a primit 16 ani de închisoare, dar a beneficiat de o reducere cu o treime pentru fiecare infracţiune pentru care a fost judecat în parte, îmtrucât şi-a recunoscut fapta. Dacă se stabileşte că nu poate să plătească daunele şi că nu deţine niciun bun pe numele său, va fi declarat în insolvabilitate, iar părţile civile din proces rămân nedespăgubite", a precizat judecătorul Iulian Mitrofan, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Neamţ. „Ambele părţi au dreptul la apel în maxim 10 zile de la comunicarea sentinţei, care se va judeca la Curtea de Apel Bacău. Nu este exclus de la eliberarea condiţionată", a adăugat judecătorul Mitrofan.

Chilat rămâne în arestul penitenciarului din Bacău şi va primi mâine o copie a sentinţei. Mihai Sava, avocatul său, nu a anunţat încă dacă va face apel. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite