TVR creşte recolta de documentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

este o serie de 12 documentare, fiecare dintre ele filmate în câte o lună a anului, în cătune izolate.Locaţiile în care s-a filmat şi se va mai filma acoperă toată ţara: cătunul Casa de

este o serie de 12 documentare, fiecare dintre ele filmate în câte o lună a anului, în cătune izolate.
Locaţiile în care s-a filmat şi se va mai filma acoperă toată ţara: cătunul Casa de Piatră, din jud. Alba; la graniţa cu Ucraina, în Suceava; cătunul Aspra, din Maramureş; cătunul Ciocanul, din judeţul Argeş; Munţii Cernei etc. Sunt sate care nici măcar nu sunt trecute pe hartă. Unele nu au medic, şcoală, magazin.
- Sâmbătă, 7 octombrie a fost difuzat primul episod, pentru ca următoarele să fie difuzate lunea, de la ora 22.10 (al doilea episod luni, 16 oct).
În perioada Sărbătorilor de iarnă, oameni din aceste cătune vor fi aduşi de TVR la Bucureşti, pentru a participa la emisiunea care încheie această serie. Vor fi plimbaţi prin Bucureşti, vor fi duşi la spectacole, li se va arăta Televiziunea Română. Pentru mulţi dintre ei va fi o premieră şi să meargă cu trenul! Într-unul dintre sate, oamenii şi-au construit singuri o biserică. Cu lemnele lor, cu mâinile lor. Dar preotul vine doar de trei ori pe an, pentru că e prea departe şi prea greu de ajuns acolo. Aşa că oamenii se duc duminica la biserică, o descuie, intră, se roagă singuri, apoi o încuie şi pleacă. O femeie de 96 de ani, care nu a mai coborât de 30 de ani din cătun, pentru că nu mai poate, a zis: "Doamne fereşte, la moarte m-am gândit că o să vină, dar la TVR nu!".
Şi TVR 2 difuzează o nouă serie dintr-un proiect existent încă de anul trecut, "Bazar", realizat de Răzvan Marc. Ghidul de călătorie prezentat în fiecare miercuri, de la 20.30, a devenit de la o emisiune debutantă un proiect interesant, cu o gazdă care acum ştie televiziune. Ca şi până acum, "Bazar" va continua să spună cum putem călători inteligent şi cu bani puţini în ţări exotice sau extrem de apropiate de noi, ne oferă idei de călătorie, dar şi sfaturi practice, specifice fiecărei locaţii. Noul sezon va debuta cu o escală la Chişinău, după care Răzvan Marc va porni într-un periplu fascinant prin ţările din America de Sud, de unde ne va oferi, ca de obicei, sfaturi despre locurile cele mai reprezentative, variante de preţuri pentru cazare, transport sau cumpărături diverse. Nu vor lipsi posibilităţile de relaxare: gratuite sau nu, inedite, neaşteptate, care constituie esenţa unui oraş, distracţiile de noapte, locurile ieftine şi pline de farmec, frecventate de localnici.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite