Turiştii vaccinaţi complet vor putea sta la plajă, la restaurant sau la hotel fără mască de protecţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Deschiderea sezonului estival pe litoral se va face în 2 etape, la 1 iunie şi la 1 august, atunci când persoanele vaccinate ar putea merge la plajă, la restaurant sau la hotel fără mască de protecţie, a anunţat premierul Florin Cîţu. Un prim set de propuneri a fost discutat de premier cu reprezentanţii operatorilor economici de pe litoral şi vor fi transmise comitetului interministerial pentru a fi dezbătute în şedinţa de vineri.

„Vreau să pregătim cât mai bine acest sezon estival. După un an de pandemie vreau să arătam că putem deschide în siguranţă acest sezon estival. Pentru a avea un sezon de succes, trebuie să lucrăm împreună”, a declarat Florin Cîţu.

Primele propuneri de relaxare pe litoral se referă la renunţarea la obligativitatea de a purta masca de protecţie la plajă, dar se va păstra măsura distanţării dintre şezlonguri. Comitetul interministerial care se va întruni vineri, ora 11.00, va decide care va fi distanţa dintre turiştii de pe plajă.

Românii ar putea renunţa la masca de protecţie şi atunci când se află în hotel sau atunci când merg la restaurant, condiţia principală fiind ca aceştia să fie imunizaţi. Măsurile de relaxare se aplică în acest fel doar în unităţile comerciale unde întreg personalul este imunizat.

Premierul nu a precizat exact în ce fel se va face dovada imunizării, dar a declarat că acest lucru poate fi verificat in baza Codului Numeric Personal (CNP) pe site-ul adulti.renv.ro. Florin Cîţu nu exclude ca românii să poată face dovada vaccinării prin intermediul unei aplicaţii. 

Cu toate acestea, marile festivaluri de muzică nu vor putea avea loc mai devreme de 1 august, dată la care este prevăzută a doua etapă de relaxări.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite