Turistă româncă blocată în Spania: Nu e niciun zbor operabil către România. La DSP Bucureşti sună ocupat mereu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spania a intrat pe lista ţărilor
cu risc epidemiologic ridicat, astfel că zborurile comerciale vor
fi suspendate/  Foto: Inquam Photos/ George Călin
Spania a intrat pe lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, astfel că zborurile comerciale vor fi suspendate/  Foto: Inquam Photos/ George Călin

O româncă aflată în Palma de Mallorca nu ştie cum să se întoarcă în România, deoarece compania aeriană nu i-a dat nicio informaţie, în contextul în care Spania a intrat pe lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, iar zborurile comerciale dintre cele două ţări vor fi suspendate.

Românii aflaţi în vacanţă în Spania se află într-o postură dificilă. Spania a fost inclusă şi ea pe lista galbenă de către INSP. Astfel, zborurile comerciale dintre cele două ţări vor fi suspendate, iar toţi cei ce călătoresc din Spania spre România vor intra în carantină la domiciliu pentru 14 zile.

În plus, femeia românca blocată în Spania a spus că a sunat de mai multe ori la DSP Bucureşti pentru a cere informaţii, dar că nici acolo nu a răspuns nimeni, întrucât sună ocupat încontinuu, relatează digi24.ro.

"Nu ştim absolut nimic. Am contactat compania aeriană şi ni s-a spus să aşteptăm informaţii pentru că nici ei nu ştiu exact ce se va întâmpla. Sunt foarte dezamăgită pentru că nici nu ştiu cum mă voi întoarce. Am sunat la DSP Bucureşti, îmi dă încontinuu ocupat, nu pot să iau legătura cu cineva pentru că eu aş fi fost dispusă să renunţ  la concediu pentru a mă întoarce în ţară, însă nu există niciun zbor operabil către România. Nu ştiu ce să va întâmpla, sunt blocată momentan. Sunt dezamăgită de faptul că mă simt mai în siguranţă aici în Spania decât în România, pentru că aici chiar se poartă masca, poliţia umblă foarte des pe străzi şi în cazul în care nu o porţi corect pe nas şi gură masca primeşti 100 euro amendă. Este ceva care în România nu se respectă absolut deloc.", a explicat femeia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite