„Turcii“ lui Metin, săltaţi de Poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gruparea lui Amet Metin se luptă cu interlopii clanului „Sportivilor“ pentru controlul zonei „Apărătorii Patriei“ din Capitală. Poliţia a găsit arbalete, pistoale cu bile, săbii, topoare, dar şi ţigări de contrabandă în casele membrilor clanului Metin.

În urma percheziţiilor, şapte dintre membrii familiei Metin au fost luaţi pe sus de autorităţi şi aduşi pentru audieri la sediul Poliţiei Capitalei. Ei sunt acuzaţi de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi uz ilegal de armă.

Cei şapte interlopi ridicaţi de Poliţie au primit ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, cu propunere de arestare preventivă. Este vorba de Fardin Amet (23 de ani), Ridian Amet (32 de ani), Regep Amet (30 de ani), nepoţii lui Metin, Florin Gheorghe (24 de ani), Gheorghe Boruga (32 de ani), Daniel Onu (37 de ani), Vasile Tătucu (28 de ani). La audieri a fost chemat şi şeful clanului, Amet Metin. El a fost lăsat să plece deoarece nu a participat la scandalul de săptămâna trecută.

Metin a declarat că nu este vinovat de nimic, nu există nicio grupare interlopă cu numele său, iar dosarul în care sunt cercetate rudele sale este de fapt "o înscenare a clanului Sportivilor". Surse apropiate anchetei spun că Amet Metin ar fi fost susţinut şi de prietenul său Sandu Geamănu, un alt interlop aflat acum după gratii, pentru omor deosebit de grav.

Descinderi simultane

Descinderile au avut loc, simultan, la şase adrese din Bucureşti. Din casele interlopilor au fost ridicate mai multe arme albe, printre care  săbii, topoare, bâte, arbalete. Au fost ridicate însă şi pistoale cu bile de cauciuc, toate folosite în reglările de conturi cu grupări rivale. Poliţiştii au găsit în casele suspecţilor şi ţigări de contrabandă. Peste 2.000 de pachete au fost ridicate de la locuinţele interlopilor.

Acţiunea autorităţilor vine după ce, în urmă cu o săptămână, la 15 august, între membrii acestei grupări şi cea a „Sportivilor" a avut loc o încăierare. În scandal s-a folosit şi o armă cu bile de cauciuc. Atunci, un nepot al lui Amet Metin  a fost rănit. Disputa din seara de Sfânta Maria dintre cele două grupări a avut loc în cartierul Apărătorii Patriei, în plină stradă. Poliţiştii au pus, iniţial, încăierarea pe seama consumului de alcool. Imediat după incident toţi cei care au participat la scandal au fost audiaţi la secţia de poliţie, chiar în seara în care s-a produs evenimentul.

Pe de altă parte, gruparea Metin este cunoscută în lumea interlopă ca fiind una dintre cele mai periculoase din Bucureşti. Şeful clanului este Amet Metin, cetăţean român de origine turcă. El a fost  arestat, în 2001, în dosarul „Portbagajul" pentru sechestrare de persoane, şi a fost eliberat anul trecut. Ceilalţi membri ai clanului sunt rudele lui Metin. Această grupare şi-a revendicat zona „Apărătorii Patriei"  din sectorul 4 al Capitalei, prin agresivitate şi violenţă. În ultima perioadă, „turcii" lui Metin au avut mai multe încăierări cu membrii clanului „Sportivilor", care le-ar fi încălcat teritoriul.

Surse apropiate anchetei spun că Amet Metin ar fi fost susţinut şi de prietenul său Sandu Geamănu, un alt interlop aflat acum după gratii, pentru omor deosebit de grav.

Scandalul din Sun Plaza

La 30 ianuarie 2011, Fardin Amet, nepotul  lui Metin a sărit cu un cuţit la un membru al „Sportivilor",  Radu Roşca care ripostase cu un lanţ. Protagoniştii scandalului au fost duşi atunci la Secţia 26 Poliţie, apoi eliberaţi.

Marile clanuri ale Capitalei

Clanul Gemenii îşi revendică în sectorul 1 cartierele Chitila, Bucureştii Noi şi Giuleşti.

Gruparea „Sadoveanu" sau clanul Belgienilor operează tot în sectorul 1, dar şi o parte din judeţul Ilfov.

Clanul Duduienilor se ocupă de prostituţie, cămătărie, şantaj, trafic de droguri şi furturi din locuinţe în sectorul 2

Clanurile Chira şi Pietroi terorizează sectorul 3 al Capitalei.

În sectorul 4, pe lângă grpărările „Sportivilor" şi Metin mai acţionează şi clanul Gruia.

Sectorul 5 este controlat de clanurile Cămătarii, Ştoacă şi Pian

Clanul „Luptătorilor" şi gruparea Buba fac legea în sectorul 6

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite