Turcescu, forţat să plece de la Europa FM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea trustului Realitatea l-a împins pe jurnalist să renunţe la „România în direct” pentru o emisiune la Realitatea FM. Robert Turcescu, realizatorul emisiunii „România în direct”, difuzată de luni până vineri, pe postul de radio Europa FM, şi-a prezentat ieri demisia.    

„Confirm încheierea colaborării profesionale dintre Europa FM şi Robert Turcescu. Demisia este un act unilateral, astfel că decizia i-a aparţinut în întregime lui Robert. Fiindcă am aflat abia de câteva ore despre hotărârea luată de domnul Turcescu, vă vom comunica în cel mai scurt timp numele persoanei care-i va lua locul în grila de programe Europa FM”, a declarat Marius Furdui, director adjunct Europa FM.

Contactată de „Adevărul”, Cristina Zegheru, CEO Lagardere România-Grup Media, compania care operează licenţa Europa FM, a declarat: „Nu vă pot confirma, nici infirma plecarea lui Robert Turcescu de la postul nostru de radio”. 

Surse din cadrul aceluiaşi post de radio spun că jurnalistul a fost forţat să părăsească după opt ani de zile Europa FM, pentru a realiza o emisiune la Realitatea FM, post de radio al trustului Realitatea-Caţavencu, recent relansat.

Potrivit aceloraşi surse, Robert Turcescu a fost ameninţat că-şi va pierde şi emisiunea de la Realitatea TV dacă refuză să părăsească Europa FM.

„România în direct”, un format de succes

Până la închiderea ediţiei, Robert Turcescu nu a putut fi contactat. Turcescu moderează de opt ani talk-show-ul „România în direct” la Europa FM. Încă de la lansarea acestui format (difuzat între orele 13.30 – 14.00), programul şi-a câştigat repede audienţa, datorită interacţiunii moderator-ascultători. Formatul a inspirat şi alte posturi de radio la acea vreme.

La începutul acestui an, jurnalistul a rămas fără talk-show-ul „100%”, realizat la Realitatea TV. Motivul oficial a fost intenţia trustului Realitatea – Caţavencu de a deschide o televiziune în Spania, sub conducerea lui Turcescu. Nici până în prezent acest proiect nu a fost lansat şi se pare că ideea a fost abandonată.

 În realitate, talk-show-ul „100%” ajunsese la un mare grad de uzură, înregistrând audienţe inferioare programului concurent „Sinteza zilei” (Antena 3). După o pauză de câteva luni, „100%” a revenit în grila de programe a Realităţii TV, dar este difuzat săptămânal (sâmbătă, ora 23.00).

În momentul de faţă, Turcescu este prezent în talk-show-ul „Feţele cotidianului”, alături de Emil Hurezeanu, Mircea Dinescu, Adrian Ursu şi Doru Buşcu.

image

Demisia este un act unilateral, astfel că decizia i-a aparţinut în întregime lui Robert Turcescu

image


Marius Furdui,
director adjunct Europa FM

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite