Tulpina braziliană a SARS-CoV-2 a ajuns în România. Primele două cazuri, identificate în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Shutterstock
Imagine: Shutterstock

Primele două cazuri de infectare cu varianta braziliană a coronavirusului au fost confirmate în România. Este vorba despre doi bărbaţi din Bucureşti, de 38 şi 57 de ani, anunţă Institutul Naţional de Sănătate Publică.

„Institutul Naţional de Sănătate Publică - Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a fost informat, de către laboratorul INBI Balş, că în România au fost confirmate două cazuri de infectare cu SARS-COV-2, cu varianta braziliană P.1. a SARS-CoV-2”, se arată în comunicatul INSP, citat de Digi24.

Potrivit acestuia, unul dintre cazuri este un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Bucureşti, simptomatic, având condiţii medicale preexistente, fără istoric de călătorie şi fără contact cunoscut cu caz confirmat cu COVID 19. „Sursa nu poate fi precizată”, menţionează INSP.

Al doilea caz este un bărbat, în vârstă de 57 de ani, tot din Bucureşti, simptomatic, având condiţii medicale preexistente şi care ar proveni dintr-un focar de colectivitate cu 3 cazuri, sursa posibilă fiind unul dintre colegi.

Ancheta epidemiologică pentru cele două cazuri este în desfăşurare.

În urmă cu 3 zile, au fost anunţate şi primele două cazuri din România confirmate cu varianta sud-africană a coronavirusului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite