Trei dintre spitalele închise de Boc vor fi redeschise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul va fi redeschis
Spitalul va fi redeschis

Ministerul Sănătăţii a decis redeschiderea a trei dintre spitalele desfiinţate anul trecut de Guvernul Boc. Unul dintre acesta a fost renovat chiar înainte de închidere, costul fiind de peste o jumătate de milion de euro.

Cele 62 de spitale închise ar fi urmat să fie transformate în azile de bătrâni. A rămas însă doar un plan aşa că noul ministru a cerut evaluarea unităţilor pentru a vedea care trebuie redeschise.

Spitalul din Bumbeşti-Jiu intrase în reabilitare cu un an înainte de a fi închis. Peste 500.000 de lei au fost investiti în clădire şi centrala termică şi în aparatura medicală. Oamenii sunt bucuroşi că spitalul nu va mai avea lacatul pe uşă.Vestea vine la scurt timp după ce preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, şi primarul Florin Cârciumaru au mers la premierul Victor Ponta, dar şi la Ministerul Sănătăţii pentru a depune documentaţia necesară în vederea redeschiderii spitalului din Bumbeşti-Jiu.

„Iată ce înseamnă un Guvern care să gândească fără discriminare atunci când vine vorba de problemele cetăţenilor", susţine Călinoiu, mândru de faptul că Spitalul din Bumbeşti-Jiu va fi redeschis.

Redeschiderea Spitalului din Bumbeşti-Jiu va fi şi o bună ocazie pentru medicii rezidenţi de a-şi găsi un loc de muncă.

Preşedintele Călinoiu afirmă că „o dată cu redeschiderea acestei unităţi medicale, medicii rezidenţi vor avea şansa unui loc de muncă aici în ţară, fără să mai fie nevoiţi să plece în străinătate", se arată pe site-ul gorjexclusiv.ro

În aprilie anul trecut, Guvernul Boc a luat decizia de a închide 62 de spitale din ţară. Acesta ar fi urmat să fie transformate în azile de bătrâni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite