Trei dintre răniţii în accidentul de sâmbătă din Ungaria au răni grave

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei dintre persoanele rănite în accidentul rutier produs sâmbătă în Ungaria au suferit răni grave şi, potrivit estimărilor, necesită peste opt zile de spitalizare, iar o persoană a suferit răni uşoare, care necesită sub opt zile de spitalizare, informează MAE, citând un raport al poliţiei locale.

MAE precizează că Ambasada României la Budapesta a primit, sâmbătă, raportul poliţiei locale privind accidentul produs sâmbătă dimineaţă pe autostrada M1 din nordul Ungariei.

„Potrivit acestui document, circumstanţele producerii accidentului au fost următoarele: la data de 23 iunie 2012, ora locală 02.49, un cetăţean român circula cu microbuzul Volkswagen Transporter (proprietate personală), în care se mai aflau opt persoane, pe autostrada M1, în direcţia Gyor (din România către Austria), pe prima bandă. În dreptul KM 93, şoferul microbuzului nu a observat la timp că un TIR cu remorcă a trecut de pe banda a doua pe prima bandă, fapt pentru care a lovit în plin, în spate, remorca TIR-ului. În urma impactului, atât TIR-ul, cât şi microbuzul au ajuns pe banda de urgenţă, unde s-au oprit. În urma accidentului, dintre cele 9 persoane aflate în microbuz, 3 persoane şi-au pierdut viaţa la faţa locului, 5 au fost transportate la 2 spitale, iar una nu a suferit răni. Dintre cele 5 persoane spitalizate, o persoană şi-a pierdut viaţa (la Spitalul Petz Aladar din Gyor). Cele două persoane din TIR nu au suferit răni", informează MAE, citat de Mediafax.

Poliţia rutieră a judeţului Komarom-Esztergom informează, potrivit MAE, că a început urmărirea penală împotriva şoferului microbuzului.

„În ceea ce priveşte starea actuală a răniţilor, trei dintre aceştia au suferit răni grave şi, potrivit estimărilor, necesită peste opt zile de spitalizare, iar o persoană a suferit răni uşoare, care potrivit estimărilor necesită sub 8 zile de spitalizare. Ambasada României la Budapesta se află în legătură permanentă cu autorităţile locale şi cu reprezentanţii spitalelor şi oferă asistenţa consulară necesară. Totodată, precizăm că un consul din partea Ambasadei României la Budapesta s-a deplasat sâmbătă, 23 iunie 2012, la locul producerii accidentului şi la spitalele în care se află răniţii", mai precizează MAE.

Patru pasageri aflaţi la bordul unui microbuz românesc au murit după ce acesta s-a ciocnit sâmbătă dimineaţa cu un camion înmatriculat în România pe autostrada M1 din nordul Ungariei, a anunţat o purtătoare de cuvânt a poliţiei regionale, relata, sâmbătă, MTI.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite