Trei politisti tineau de sase pentru pestii din Turda

Trei agenti din cadrul Politiei Turda au fost suspendati din functie din cauza implicarii acestora in retelele de prostitutie si proxenetism ce isi desfasoara activitatea in Municipiul Turda, a


Trei agenti din cadrul Politiei Turda au fost suspendati din functie din cauza implicarii acestora in retelele de prostitutie si proxenetism ce isi desfasoara activitatea in Municipiul Turda, a declarat, ieri, chestorul Eugen Corciu, adjunct al sefului Politiei Romane. Agentii Liviu Nicolae Beian, 41 de ani, Ioan Ciocarlie, 45 de ani, si Cosmin Calin L., 26 de ani, au fost retinuti, dupa zeci de investigatii, de procurorii Serviciului Teritorial Cluj al D.I.I.C.O.T in data de 16 august a.c. Conform chestorului Corciu, cei trei politisti, acuzati de sprijinirea unei grupari infractionale organizate si proxenetism, in perioada 2004-2005, in calitate de agenti de politie, au favorizat activitatea prostituatelor si proxenetilor din Turda. La inceputul acestui an, politistii Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog din Cluj au declansat o actiune care a avut ca scop strangerea de informatii in legatura cu membrii unei grupari criminale de prostitutie si proxenetism din Turda. Pe parcursul anchetei, politistii au descoperit ca in aceasta afacere erau bagati si cativa colegi de-ai lor. In ziua de 24 iunie a.c., ofiterii Centrului Zonal Cluj l-au prins, la PCTF Bors, pe unul dintre membrii retelei, Daniel Ionel B., 32 de ani, cunoscut cu antecedente penale. Dupa retinerea sa pe baza de ordonanta, Daniel Ionel B. a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, pentru savarsirea infractiunilor de asociere la o grupare criminala si trafic cu minori. Actiunea declansata de politisti a condus la arestarea, pana in prezent, a 11 persoane, printre care si un gardian public si un sergent angajat al MApN. Politistii suspendati urmeaza sa fie prezentati Tribunalului Cluj. La finalul cercetarilor, cei trei vor fi demisi din MAI si pasibili de inchisoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: