Trei lucruri cel puţin la fel de rele ca Ciuma Roşie. Şi o metodă de a le opri

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Am trecut şi eu aseară prin Piaţa Victoriei. 500-1000 de oameni, înconjuraţi de jandarmi, cu un mesaj unic prin toate portavocile, PSD-Ciuma-Roşie.

Dragi prieteni şi tovarăşi de protest, nu sunt deloc, dar deloc fan al Vioricăi Dăncilă şi al conului Dragnea şi al elitei de Teleorman de prin falsul partid socialisto-conservator care ar cam vrea să organizeze un Referendum pentru definiţia Căsătoriei, dar „nu ne lasă”, ar cam vrea să protejeze şi să repună pe picioare agricultura, învăţământul şi educaţia, „dar nu ne lasă”, ar cam vrea să guverneze România, dar „nu ne lasă”.

Dar vă zic şi eu trei lucruri care-s cel puţin la fel de rele, dacă nu de zece ori mai rele decât Ciuma Roşie.

1. Marxismul cultural din care derivă şi aceste proteste #Rezist. Dacă nu mă credeţi că-i marxism cultural, uitaţi-vă puţin peste acest poster al protestelor – şi nu este un exemplu singular. Vă spune ceva pumnul acela strâns, asociat cu o anumită Internaţională? Şi uitaţi-vă şi la istoria mişcării #Resist, de la acest link. Pe lângă intelectualii de stânga care stau la originea mişcării, vom descoperi în rândurile ei grupări de extremă stângă precum Black Panther Party şi ACT-UP, cunoscute pentru atacuri violente asupra cetăţenilor de culoare, a poliţiştilor, a preoţilor, pentru profanarea unor biserici şi distrugerea unor monumente religioase şi culturale, şi pentru folosirea unor metode quasi-teroriste pentru intimidarea adversarilor politici.

2. Monomania – să crezi că totul se reduce la o singură temă. Corupţia ucide. Bun, de acord, avem politicieni corupţi. Dar uitaţi, de pildă, ce au făcut croaţii – care au şi ei politicieni corupţi. Au făcut un Referendum pentru a-şi apăra instituţia Căsătoriei şi pentru a îngrădi, măcar temporar, tăvălugul marxismului cultural. Au fost cu zecile de mii de oameni în stradă ca să ceară politicienilor lor marxişti (comunişti) să organizeze Referendumul. După care şi politicienii ăia marxişti, şi preşedintele marxist care s-au opus unei iniţiative democratice au dispărut de pe harta politică. Iar acum pregătesc un nou Referendum care să schimbe modul în care parlamentarii sunt aleşi.

Nu te obligă nimeni să susţii Căsătoria între un bărbat şi o femeie – şi poţi merge să votezi împotriva ei. Dar o minimă cultură civică ar trebui să-ţi spună că împiedicarea organizării unui Referendum care îndeplineşte toate condiţiile legale şi constituţionale este chiar mai gravă decât conducerea deficitară a unei ţări. De ce? Pentru simplul fapt că subminezi chiar fundamentele statului de drept. Cum să mai crezi că vei putea schimba sistemul, dacă tu însuşi vrei să-l schimbi prin presiune şi chiar intimidare, şi nu prin mecanisme democratice pe care, în fapt, nu le susţii?

3. Lipsa de viziune şi de perspectivă. Pericolul, după cum am spus, nu e doar în PSD, iar Ciuma Roşie nu e doar PSD. Ciuma Roşie e, de pildă, şi Convenţia de la Istanbul. Croaţii au ieşit masiv în stradă împotriva ratificării acestei Convenţii care e lângă prevederile de combatere a violenţei împotriva femeilor, introduce cerinţa ca în şcoli elevii să fie educaţi conform teoriei genului, care spune că feminitatea şi masculinitatea nu depind de sexul biologic, ci sunt constructe pur subiective şi schimbătoare. Le-au arătat politicienilor că pentru protecţie suplimentară împotriva violenţei e suficient să aplice eficient legea croată, şi că ratificarea convenţiei va permite finanţarea masivă a unor grupuri de extremă stângă – adevărata Ciumă Roşie. Şi că va fi subminată suveranitatea naţională printr-un organism suprastatal de monitorizare. „Am făcut două demonstraţii cu zeci de mii de participanţi. Dar s-au purtat de parcă ar fi proprietarii, nu slujitorii ţării”, spune Željka Markić, medic croat şi membră a comitetului de iniţiativă „În numele familiei” (link aici către un interviu pe care l-a dat în timpul vizitei sale recente la Bucureşti).

„Oamenii trebuie să înţeleagă că, dacă nu participă în mod activ la societate, vor deveni victime. Vor fi folosiţi, devenind obiectul deciziilor, nu subiectul acestora. Or, într-o democraţie tocmai despre aceasta este vorba: de a fi subiectul deciziilor politice” – acesta este mesajul croaţilor. Pentru acest mesaj aş fi şi eu alături în stradă alături de voi, şi i-aş îndemna pe toţi prietenii şi cunoscuţii mei să iasă în stradă. Dacă aş vedea un alt slogan, un alt poster, şi o paletă de teme care să frâneze, într-adevăr, avansul Ciumei Roşii. Cu alte cuvinte, viziune şi perspectivă. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite