Trei noi decese cauzate de gripă. numărul deceselor a ajuns la 93

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bilanţul deceselor din cauza gripei a ajuns la 93
Bilanţul deceselor din cauza gripei a ajuns la 93

Medicii au confirmat, sâmbătă, încă trei decese provocate de gripă, fiind vorba despre două femei şi un bărbat care nu au fost vaccinaţi antigripal. Numărul deceselor a ajuns, astfel, la 93, cele mai multe fiind în judeţul Iaşi.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a anunţat, sâmbătă, că au fost confirmate trei noi decese cauzate de gripă. 

Este vorba despre o femeie de 72 de ani din Buhor, diagnosticată vu cirus gripal de tip B, dar şi despre o femeie de 52 de ani din judeţul Vaslui, la care s-a confirmat virus gripal de tip A. 

De asemenea, este vorba despre un bărbat de 56 de ani din judeţul Neamţ, la care medicii au confirmat virus gripal de tip A. 

Toate cele trei victime au murit în cursul zilei de vineri şi nu se vaccinaseră antigripal. 

Vineri, medicii au confirmat existenţa visurului în cazul morţii a încă două femei. Este vorba despre două femei de peste 70 de ani, una din judeţul Mureş şi una din judeţul Arad. Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 90.

Tot vineri, autorităţile anunţaseră o nouă victimă: o tânără de 17 ani din judeţul Covasna, care avea şi boli asociate şi nu era vaccinată antigripal. Potrivit CNSCBT, tânăra a fost confirmată cu virusul gripal tip A. Ea avea şi alte afecţiuni. 

Specialiştii afirmă că numărul mare de infecţii respiratorii este determinat de variaţiile de temperatură. 

„Adaptarea la variaţiile de temperatură e dificilă din două motive. În primul rând, este o adaptare proprie fiecărui organism. În al doilea rând, e vorba de modul în care ne comportăm faţă de frig. Dacă există o perioadă mai lungă de vreme mai caldă, suntem la risc să nu ne protejăm suficient, crezând că vremea rămâne în continuare aşa. E bine ca oamenii să fie pregătiţi şi e preferabil să se protejeze mai bine chiar dacă vremea afară e caldă”, a precizat profesorul Alexandru Rafila.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite