Trei medici străini au devenit consilieri onorifici ai ministrului Sănătăţii: cine sunt cei trei specialişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei trei noi consilieri onorifici ai ministrului Sănătăţii: Sloane Guy, Kak Khee Yeung şi  Sherif Sultan
Cei trei noi consilieri onorifici ai ministrului Sănătăţii: Sloane Guy, Kak Khee Yeung şi  Sherif Sultan

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, şi-a mărit echipa de consilieri prin cooptarea a trei cercetători internaţionali în domeniul medical în echipa sa, arată un comunicat de presă al ministerului.

Începând de astăzi medicii Kak Khee Yeung (Amsterdam UMC), Sheriff Sultan (Galway Clinic) şi prof. dr. T Sloane Guy (Sidney Kimmel Medical College) sunt consilierii onorifici ai ministrului Sănătăţii, arată un comunicat de presă al instituţiei.

„Am lucrat cu toţi cei 3 medici care fac performanţă ca specialişti,  dar şi ca manageri de top. Mă bucură  şi mă onorează că au acceptat să lucrăm împreună pe două domenii importante, programe noi de sănătate, dar şi proiecte de cercetare care sunt priorităţi ale echipei mele. România a uitat de cercetarea medicală care aduce beneficii în  dezvoltarea serviciilor medicale de calitate pentru pacienţi. Imi doresc  să deschidem sistemul sanitar către lume ", a declarat Victor Costache,  ministrul Sănătăţii

Kak Khee Yeung conduce consorţiul formate din diferite spitale din Europa care încearcă să obţină finanţare de la UE pentru tratarea bolilor aortice, fiind director de cercetare în Chirurgie Vasculară.

Sherif Sultan, medic irlandez, de origine egipteană, este unul dintre cei mai bine cotaţi chirurgi şi cercetători în domeniul bolilor cardio-vasculare din lume, iar T Sloane Guy este „ specialistul numărul 1 în chirurgie robotică în lume”, conform comunicatului de presă al Ministerului Sănătăţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite