Transportatorii români, pregătiţi pentru distribuirea vaccinurilor anti-COVID: Avem camioane frigorifice dotate cu tehnologii de ultimă generaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Transportatorii români susţin că sunt pregătiţi pentru distribuirea vaccinurilor anti-COVID şi că au la dispoziţie camioane frigorifice care pot îndeplini condiţiile specifice necesare.

BioNTech şi Pfizer au anunţat că vaccinul dezvoltat în colaborare a fost un succes în fazele de testare, dovedind o eficienţă de 95%. Însă condiţiile de transport şi păstrare a vaccinului sunt dificil de respectat: produsul trebuie ţinut la -75 grade Celsius, cu 50 de grade mai rece decât orice alt vaccin folosit în prezent în SUA. 

Transportatorii români spun că suntem pregătiţi pentru distribuirea vaccinurilor anti-COVID, în condiţii de maximă siguranţă. 

"Companiile româneşti specializate în logistica şi transportul produselor din sectorul farmaceutic şi de sănătate din Romania operează camioane frigorifice cu temperatură controlată dotate cu tehnologii de ultimă generaţie, la standarde înalte de calitate si profesionalism, care pot transporta în condiţii de maximă siguranţă vaccinurile anti-COVID-19, la temperaturile specificate de producător de până la minus 80 de grade Celsius, obţinute cu gheaţă carbonică în jurul dozelor de la plecare", a declarat Roxana Ilie, responsabil reprezentare şi informare în cadrul Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), potrivit Libertatea.

„În cazul distribuţiei vaccinului anti-COVID19, subliniem importanţa menţinerii temperaturii pe tot lanţul frigorific şi asigurarea conectivităţii fiabile a datelor între părţile interesate din diferite moduri de transport – în special aerian/rutier – pentru a asigura vizibilitatea completă a datelor în cadrul lanţului de distribuţie”, mai spune Roxana Ilie.

Când ar putea fi autorizate vaccinurile anti-COVID 

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat marţi că vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat în parteneriatul Pfizer - BioNTech va primi sau nu undă verde pentru comercializare cel târziu pe  29 decembrie după o reuniune extraordinară la acea dată. 

Moderna a aplicat de asemenea pentru autorizarea vaccinului său experimental în Europa. EMA a anunţat că va decide cel mai devreme pe 12 ianuarie dacă autorizează sau nu vaccinul dezvoltat de compania americană Moderna, relatează Associated Press.

Compania americană Moderna a cerut luni autorizarea de urgenţă a vaccinului său împotriva COVID-19, atât în Statele Unite, cât şi în Europa, pe baza rezultatalor complete ale studiului său clinic, care arată că vaccinul are o eficienţă de 94,1% şi nu prezintă probleme grave de siguranţă, relatează Reuters.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite