Traian Băsescu şi soţia sa au variante diferite în legătură cu perioada petrecută de Prima Doamnă în concediu maternal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian şi Maria Băsescu
Traian şi Maria Băsescu

Şeful statului a declarat miercuri seara la postul public de televiziune că soţia sa, Maria Băsescu, s-a întors la muncă la trei luni după ce a născut, apreciind că soluţia Guvernului privind indemnizaţia şi concediul pentru creşterea copilului este bună, pentru că previne deprofesionalizarea şi împacă toate opţiunile posibile.

Traian Băsescu a mai spus că a observat că în ultima vreme România nu mai are femei, ci mămici. "Toată ţara asta a devenit o ţară de mămicuţe şi bebeluşi. Sunt femei care trebuie să aibă şansa reintegrării sociale după naştere şi veţi vedea că varianta dinamică va fi mult mai căutată de femei decât cea statică", a susţinut Băsescu.

El a dat un exemplu personal, spunând că soţia sa, Maria, a fost neintegrată în câmpul muncii doar trei luni la fiecare dintre cei doi copii.

"Guvernul a trebuit să se gândească la o variantă care să permită reintegrarea în câmpul muncii cât mai rapidă a mamei. Soţia mea a fost neintegrată în câmpul muncii trei luni. La ambii copii. Deci, nu am avut întotdeauna în România 24 de luni de ieşire din câmpul muncii", a arătat Băsescu, care a admis faptul că atunci erau alte vremuri.

Într-un interviu publicat în urmă cu câţiva ani în revista pentru femei "Tonica", Maria Băsescu, soţia preşedintelui, afirma că, după naştere, a renunţat la carieră în favoarea familiei.

"După ce am născut, am decis să mă dedic fetelor. Pe vremea aceea, era destul de greu, post natalul însemna doar două luni şi nu am avut inimă să le trimit de la doar câteva luni la creşă. Am renunţat la serviciu şi de atunci m-am dedicat întru-totul familiei", afirma soţia preşedintelui. Vezi aici interviul Mariei Băsescu. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite