Tragedie la Iaşi: Încă un copil s-a sinucis de dorul părinţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un copil de 11 ani, aflat în asistenţă maternală la o familie din comuna ieşeană Moşna, s-a sinucis la sfârşitul săptămânii trecute. Asistenţii maternali ai copilului, care îl aveau în

Un copil de 11 ani, aflat în asistenţă maternală la o familie din comuna ieşeană Moşna, s-a sinucis la sfârşitul săptămânii trecute. Asistenţii maternali ai copilului, care îl aveau în îngrijire de mai bine de doi ani, se află în stare de şoc şi nu îşi explică motivul care ar fi dus la gestul micuţului.
şefii Direcţiei de Asistenţă So-cială au demarat o anchetă în acest caz, precizând că familia "este model de asistenţi maternali în judeţul Iaşi".
Micuţul Marian C, 11 ani, se afla în asistenţă maternală la familia Damaschin încă din anul 2004. Împreună cu alţi trei fraţi de-ai săi şi cu încă o fată, cei cinci noi membri ai familiei se înţelegeau de minune. Marian era elev în clasa a IV-a la şcoala din localitate şi era cunoscut de profesori drept un elev foarte bun. Avea note mari la şcoală şi nu făcea probleme. Ziua de sâmbătă părea, pentru familia Damaschin, una obişnuită. Nimic nu părea să tulbure liniştea din sânul acesteia. Au dereticat prin casă şi prin curte, după care, la orele amiezii, s-au strâns cu toţii la masă. Numai că Marian, după ce a luat prânzul, a fugit repede de la masă. "Avem un obicei în familie. După ce luăm masa, ne odihnim câteva minute. Dar Marian a dispărut dintr-o dată", povesteşte, printre lacrimi, Constantin Damaschin, tatăl "adoptiv". Întrebându-se unde ar putea fi micuţul, "părinţii" s-au dus să îl caute în curte. L-au găsit însă spânzurat de o grindă, în beci.
Al treilea caz în acest an, la Iaşi, de sinucidere a copiilor
Vestea că micuţul Marian s-a sinucis a căzut ca un trăsnet peste sătenii din Moşna. Nimănui nu îi venea să creadă că micuţul care, cu o zi în urmă, se juca pe uliţa satului şi-a pus capăt zilelor. "Părinţii" sunt în stare de şoc şi se întreabă cu ce i-au greşit lui Marian. "Era un copil vesel, care nu făcea probleme.
Niciodată nu m-am gândit că ar putea face aşa ceva. Mai spunea uneori că îi era dor de mama lui", îşi aminteşte Cornelia Damaschin, mamă timp de doi ani pentru Marian.
şefii Direcţiei de Asistenţă Socială au demarat o anchetă în acest caz, precizând că "familia Damaschin are în îngrijire copii încă din 1999. Ne este greu să apreciem cauzele, cu atât mai mult cu cât aceşti părinţi reprezintă unii dintre cei mai buni asistenţi maternali pe care îi avem. Micuţul se plângea tot mai des în ultima vreme de dorul părinţilor adevăraţi", au declarat şefii DAS Iaşi.
Acesta este al treilea caz la Iaşi, de la începtul acestui an, în care copiii îşi pun capăt zilelor de dorul părinţilor. Cazurile a doi micuţi din judeţ, lăsaţi în grija rudelor şi care s-au sinucis de dorul părinţilor, au făcut înconjurul lumii. Autorităţile nu ştiu acum ce să mai facă pentru a preveni astfel de tragedii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite