UPDATE Trafic în condiţii de iarnă în judeţul Harghita, după ce a nins. Pentru mai multe râuri din Oltenia a fost emis cod galben de inundaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circulaţia s-a desfăşurat în condiţii de iarnă, marţi dimineaţă, pe mai multe drumuri importante şi pe sectoarele care traversează zonele înalte din judeţul Harghita, după ce a nins. Drumarii au intervenit cu utilajele de deszăpezire. Totodată, specialiştii au emis o avertizare de cod galben de inundaţii pentru mai multe râuri din Oltenia.

UPDATE Potrivit unul comunicat de presă emis de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), a fost emisă o avertizare de cod galben valabilă de marţi de la ora 13.00 şi până miercuri la ora 14.00. 

Avertizarea este valabilă pentru râurile Drincea (judeţul Mehedinţi), Desnăţui (judeţul Olt), pentru unii afluenţi din bazinul mijlociu şi inferior al Jiului (judeţele Gorj şi Dolj) şi pentru unii afluenţi ai Oltului inferior din judeţele Olt şi Vâlcea.

„Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, se vor produce creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri alecotelor de atenţie”, se mai arată în comunicatul emis de IMHGA.

Codul galben emis de IMHGA reprezintă riscul de viituri sau cresteri rapide ale nivelului apei, care nu duc la pagube semnificative, însă necesită o vigilenţă sporită în cazul desfăşurării unor activităţi expuse la inundaţii.

image

Iarnă târzie în Harghita

În Harghita a început să ningă marţi dimineaţă, pe drumurile din judeţ depunându-se zăpada.

Seful de cabinet al prefectului de Harghita, Adrian Pănescu, susţine că se circulă în condiţii de iarnă pe drumul european 578 Băile Tuşnad - Topliţa, între Miercurea Ciuc şi Gheorgheni, pe DN 12 A Miercurea Ciuc - Ghimeş şi pe DN 13A Miercurea Ciuc -Odorheiu Secuiesc, pe caroabil acoperit cu până la două centimetri de zăpadă, precum şi în sectoarele înalte ale celorlalte şosele naţionale din judeţ.

Potrivit acestuia, până la ora transmiterii acestei ştiri drumarii au intervenit cu 24 de utilaje de deszăpezire şi au împrăştiat aproximativ 100 de tone de material antiderapant, fără să fie semnalate evenimente rutiere.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Primele două săptămâni de primăvară vin cu temperaturi mai ridicate, dar cu ploi slabe în aproape toată ţara

Temperaturile din următoarele două săptămâni se vot situa în continuare peste cele normale ale acestei perioade, însă în aproape toată ţara sunt aşteptate ploi locale şi slabe cantitativ. Meteorologii au emis luni prognoza meteo pentru perioada 3 – 16 martie.

Cum va fi vremea în această primăvară. Prognoza meteo pe următoarele trei luni

Specialiştii au anunţat că în această primăvară vom avea parte de temperaturi normale, excepţie făcând zonele de sud şi sud-est unde va fi mai cald decât în mod normal. Cantităţile de precipitaţii vor fi sub media perioadei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite