Toţi consilierii lui Băsescu, alungaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Voicu a fost numit ieri consilier prezidenţial
Victor Voicu a fost numit ieri consilier prezidenţial

Victor Voicu a fost numit, ieri, consilier prezidenţial pe probleme de sănătate. Acesta l-a înlocuit pe Virgil Păunescu, ultimul dintre consilierii lui Traian Băsescu care pleacă de la Cotroceni.

Primii numiţi în echipa de consilieri prezidenţiali ai preşedintelui interimar Crin Antonescu au fost Gheorghe Rotaru (Departamentul Securităţii Naţionale) şi Vasile Enache (Cancelaria Prezidenţială). În cazul celor doi, decretele de numire în funcţie au fost semnate pe 6 august. A doua zi, echipa s-a întregit cu Radu Zlati, ales consilier la Departamentul pentru Relaţia cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă, şi cu Victor Voicu, numit în funcţia de consilier prezidenţial la Departamentul Sănătate Publică.

Ieri, preşedintele interimar a semnat atât decretul pentru includerea în echipa de consilieri prezidenţiali a lui Victor Voicu, cât şi pe cel al Mariei-Cristina Manda (Departamentul Constituţional Legislativ). 

Cine a plecat

Pe 3 august, Crin Antonescu a semnat decretele pentru eliberarea din funcţie a cinci consilieri prezidenţiali. Printre ei s-au aflat Iulian Chifu, Iulian Fota, Cristian Diaconescu, Bogdan Alexandru Drăgoi şi Bogdan Mănoiu. Ceilalţi consilieri, Daniel Petru Funeriu, Bujor-Bogdan Teodoriu şi Virgil Păunescu, au fost eliberaţi din funcţie pe 6, 10 şi respectiv 13 august.

În aceeaşi zi în care a fost eliberat din funcţia de consilier prezidenţial, Bujor-Bogdan Teodoriu a depus jurământul de învestitură în funcţia de consilier de concurenţă, devenind astfel membru al Plenului Consiliului Concurenţei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite