Torturaţi de interlopi pentru datorii fictive

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristinel Niţu este acuzat de aderare la un grup infracţional deosebit de periculos
Cristinel Niţu este acuzat de aderare la un grup infracţional deosebit de periculos

Victimele erau electrocutate, legate la gură cu scotch şi chiar strangulate dacă refuzau să facă împrumuturi bancare pentru membrii grupării sau nu le dădeau acestora sute de euro lunar. Mai multe victime au depus mărturii cutremurătoare despre tratamentele inumane la care erau supuse de temuţii interlopi braşoveni şi bucureşteni.

Interlopul Ştefan Cheţea (34 de ani), considerat de procurori şeful celei mai puternice grupări de crimă organizată din Braşov, nemulţumit de profitul obţinut din infracţiuni de şantaj, s-a reprofilat în fraudarea aparatelor electronice din sălile de joc. Ştefan Cheţea  a fost trimis în judecată, în această vară, de procurorii DIICOT, alături de alte 16 persoane, pentru constituirea unui grup de crimă organizată specializat în şantaj, lipsire de libertate şi infracţiuni informatice. Potrivit anchetatorilor, cei trei locotenenţi ai săi, Adrian Cotoş, Costică Onicel şi Alexandru Rudoi, primeau procente din fiecare acţiune.

Dobânda lunară la intelopi, 35%

Una dintre victime a povestit cum a ajuns să datoreze o avere interlopilor şi cum a  fost la un pas să-şi piardă viaţa. Stelian Boţ a împrumutat 2.000 de euro în luna octombrie 2010 de la Ştefan Cheţea. Dobânda lunară fixă 35%, 700 de euro. După câteva luni,  Boţ a fost înştiinţat că are de dat aproape 15.000 de euro, iar scadenţa este la sfârşitul anului. Cum acesta n-a avut banii, a încercat să-l evite pe interlop, s-a ascuns la un amic din Braşov şi nu i-a răspuns la telefon lui Cheţea. În noaptea de 28 spre 29 ianuarie 2011, Boţ a fost găsit şi dus cu forţa la vila lui Adrian Cotoş.

La ordinele lui Ştefan Cheţea, mai mulţi membri ai grupării s-au deplasat pentru a-1 da o lecţie rău-platnicului. Datoria a crescut la 25.000 de euro, întrucât proprietarul vilei, Adrian Cotoş, a cerut pentru el 10.000 de euro pentru punerea la dispoziţie a casei. Toată noaptea, Boţ a fost ameninţat şi bătut cu ţevi de metal şi cu parul. După ce a fost legat la gură cu bandă izolantă, Stelian Boţ a fost strâns de gât şi electrocutat. Pentru vindecare, Boţ a avut nevoie de 35 de zile de îngrijiri medicale. După începerea anchetei în acest caz şi pentru a nu fi interceptaţi de procurorii DIICOT, interlopii îşi schimbau la două zile cartelele de telefon.

Liderul „Sportivilor", chemat să facă dreptate

Interesat de obţinerea într-un interval foarte scurt de timp a unor sume mari de bani, Ştefan Cheţea a apelat la liderul clanului „Sportivilor" din Capitală, Radu-Cristian Roşca, pentru a-i găsi persoane pricepute la spargerea aparatelor electronice de jocuri de noroc. Astfel, el a ajuns la Cristian-Bogdănel Niţu şi la Dan Eugen-Boar. De la aceştia, Ştefan Cheţea a procurat un dispozitiv artizanal de deschidere a aparatelor electronice şi un program de calculator care, odată instalat, impiedica desfăşurarea programului informatic şi determina combinaţia câştigătoare. În acest mod, Cheţea a jucat, la 25 februarie 2011, la aparatul electronic de tip „Hot Spot" şi a câştigat 12.000 de lei.

Ştefan Cheţea a împărţit câştigul, în părţi egale cu locotenenţii săi şi i-a sărit şi la profit pe Cristian-Bogdănel Niţu şi Dan Eugen-Boar. Nemulţumiţi că nu au fost remuneraţi, aceştia şi‑au căutat dreptatea la liderul sportivilor, Radu-Cristian Roşca. Conflictul care stătea să izbucnească între interlopii din Braşov şi cei din Capitală a fost oprit de procurorii DIICOT, care au intervenit şi i-au reţinut.

Încă un dosar

Ştefan Cheţea şi alţi 30 de membri ai grupării sale au fost trimişi în judecată în această vară într-un dosar de obţinere a unor credite ilegale de 1.250.000 de lei, aproximativ 300.000 de euro. Interlopul este acuzat că a  recrutat mai multe persoane care aveau venituri mici să obţină credite bancare cuprinse între 10.000 lei şi 35.000 lei.

25.000 de euro trebuia să returneze o victimă interlopilor pentru un împrumut de 2.000 de euro.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite